Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Asiantuntemusta ja lapsimagneetteja Kokkolan Farmarissa

Peltorobotti kiinnosti FarmarissaEläinlääketieteellisen ja maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan yhteisosasto Kokkolan Farmari-maatalousnäyttelyssä keräsi mukavasti yleisöä. Punainen peltorobotti sekä lasipurkeissa möllöttävät suolinkaiset vetivät erityisesti pikkuväkeä – varttuneempia messuvieraita kiinnostivat myös eläinten hyvinvointiasiat, uudistuva energia sekä tiedekuntien opiskelumahdollisuudet.

Maitolaiturilta tiedettä napakasti

Tiedekuntien asiantuntijat esittäytyivät tietoiskuin joka päivä myös läheisen ProAgria-hallin maitolaiturilla. Muun muassa vasikoiden nupoutuskivun helpottamiseen, sikojen työstressiin, peltorobotin käyttömahdollisuuksiin sekä palkokasvien tarjoamiin vaihtoehtoihin ja tulevaisuuden bioenergiaan liittyvät esitykset kiinnostivat. Kenties räväkimmän lavashow’n onnistuivat heittämään mainiot opiskelijat, eläinlääketieteen kandidaatti Miika ja agronomiopiskelija Antti, jotka esityksellään välittivät hyvin Viikin kampuksen reipasta opiskelijatunnelmaa.

Yhteydenpitoa alumneihin

Messuosaston monipuolisuutta lisäsi sekin, että samalla ständillä esittäytyi mm. lisäkoulutusta tarjoava Ruralia-instituutti. Yhteisosasto toteutettiin jo kolmatta kertaa – yhdistämällä voimat saatiin jälleen mukavasti näkyvyyttä myös emo-organisaatiolle eli Helsingin yliopistolle. Yhtenä kohderyhmänä olivatkin yliopistosta aikoinaan valmistuneet eli alumnit, joille ollaan käynnistämässä toimintaa. Osastolla vierailikin niin eläinlääkäreitä, agronomeja kuin metsänhoitajia kurkistamassa, mitä entiseen opinahjoon kuuluu.

Yhteisosaston suositun messukilpailun palkinnot arvotaan lähiviikkoina ja postitetaan suoraan onnekkaille.

Kokkolan Farmari-messuilla kävi kaikkiaan 76 000 vierasta heinä-elokuun vaihteessa. Ensi vuonna messut järjestetään Mikkelissä.

Teksti ja kuvat: Annan Rinnemaa ja Sanna Schildt