Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Pro gradu -töitä palkittiin stipendein

Hao Wang työnsä ääressäMaatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden pro gradu -työt ovat keränneet kiitosta. Soveltavan kemian ja mikrobiologian laitoksella opiskeleva Hao Wang on saanut Suomen Kemian Seuran Biotekniikka jaoston Biotekniikkapalkinnon pro gradu –työstään "Whole genome assembly and gap closure of the toxic bloom-forming cyanobacterium Anabaena sp strain 90".

- Ehdotimme Hao Wangia palkinnon saajaksi, koska työ oli poikkeuksellisen haastava mikrobigenomiikan alaan kuuluva opinnäyte. Hao Wang kehitti strategian, jolla suomalaisesta järvestä eristetyn maksamyrkkyjä tuottavan Anabaena -syanobakteerin eli sinilevän koko genomi pystyttiin saattamaan loppuun. Gradustaan Wang sai myös laudatur-arvosanan, työn ohjaajana toiminut professori Kaarina Sivonen kertoi. Toisena ohjaajana oli Dr. David Fewer.

- Tuntuu hienolta saada tällainen tunnustus työlleen, se tuli minulle aivan yllätyksenä, Hao Wang myhäili ennen palkinnonjakotilaisuutta 23.4.2009.

Suomessa kaksi vuotta opiskellut Wang jatkaa opintojaan kohti tohtorin tutkintoa. Väitöskirjan aiheena on syanobakteerien genomiikka.

- Uutena haasteena on jo toinen genomi - neurotoksinen Anabaena. Työtä tehdään kansainvälisessä yhteistyössä, Wang kertoo.

Myös Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö jakoi neljä tunnustusstipendiä maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa ansiokkaan pro gradu –työn tehneille opiskelijoille. Stipendit saivat Anni Halmemies Heinänurmen säilöntämenetelmän vaikutus maidon rasvahappokoostumukseen –työstään, Anu Joki Onnistunut painonhallinta – keski-ikäisten naisten koko elämän kestäneestä painonhallinnasta –työstään, Tuuli Koivumäki folaattien LC-MS-analytiikkaa käsitelleestä työstään sekä Kati Lassi työstään Kevätrypsi IMI4003B (Brassica rapa L.) viljelykokeissa.

Onnea kaikille palkituille!.

Kuva: Tiedekunnan viestintä