Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Valmistumisjuhlassa ennätysmäärä osallistujia

Gabriela AlbarracinMaatalous-metsätieteellisen tiedekunnan valmistumisjuhlaa vietettiin 3.4.2009 yliopiston juhlasalissa. Viime vuoden maisteri- ja kandidaattiennätyksen myötä tiedekunnan onnittelukirjeen vastaanotti lähes sata tuoretta maatalous- ja metsätieteiden sekä elintarviketieteiden maisteria ja kandidaattia.

Perinteiseen tapaan juhlan tervetuliaissanat lausui tiedekunnan dekaani Jukka Kola. Juhlapuheen piti yliopiston ensimmäinen vararehtori Hannele Niemi.

- Valmistuminen Helsingin yliopistosta merkitsee arvokasta pääomaa. Pyrimme siihen, että jokaisella täältä lähtevällä olisi hyvät valmiudet kehittyä ja oppia uutta. Yliopistollinen koulutus ei voi antaa kaikki tarvittavia tietoja ja taitoja, mutta se voi perustan jolta ponnistaa ja antaa oikean asenteen tietoon ja tiedonhankintaan. Se merkitsee että täältä valmistuneet ovat valmiita ja halukkaita oppimaan uutta, vararehtori Niemi painotti puheessaan.

- Toivon, että mahdollisimman moni tuntee, että Helsingin yliopisto on oma se rakas Alma Mater, jonka luo haluaa palata. Yliopiston alumnitoiminta koko ajan voimistumassa ja valmistuneet muodostavat sekä meille että toisilleen tärkeän sidosryhmän.

Myös vastavalmistuneen puheenvuoron käyttänyt maatalous- ja metsätieteiden maisteri Gabriela Albarracin toivoi yhteydenpidon ja yhteistyön opiskelutovereidensa ja opettajiensa kanssa jatkuvan valmistumisen jälkeenkin. Hän onnitteli kaikkia vastavalmistuneita ja kiitti kanssaopiskelijoitaan ja kollegojaan yhteisistä vuosista maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

- Tämä päivä on monen työntäyteisen, uhrauksia vaatineen ja palkitsevia hetkiä tarjonneen vuoden tulos. Olen saanut kokea sanomattoman monia myönteisiä kokemuksia tässä opinahjossa. Nyt valmiina metsänhoitajana siirryn yliopiston ylpeäksi alumniksi, koko tutkintonsa Helsingin yliopistossa suorittanut argentiinalainen Albarracin iloitsi.

Vastavalmistuneiden verkostoituminen pääsi hyvään vauhtiin virallisen osuuden jälkeen juhlasalin lämpiössä ja lehtisalissa kuohuviinin, keskustelun ja saksofonisävelten merkeissä. Tiedekunnan seuraava valmistumisjuhla järjestetään syksyllä. Kaikki loppukeväästä, kesällä ja syksyllä valmistuneet tohtorit, maisterit ja kandidaatit ovat lämpimästi tervetulleita!

Teksti ja kuva: Sanna Schildt