Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Viikin työelämäviikko käyntiin työhaastattelunäytelmällä

Tellervo Kylä-Harakka-RuonalaViikin työelämäviikko käynnistyi Infokeskus Koronassa maanantaina 9.3.2009 starttitapahtumalla, jossa paneuduttiin työnhakuun työnantajan näkökulmasta. Työelämäviikon tapahtumissa opiskelijat voivat koota napakan tietopaketin työnhausta, työelämästä ja oman osaamisen markkinoinnista.

Starttitilaisuuden yleisö heräteltiin pohtimaan työhaastattelussa menestymisen taitoa ja oman osaamisen ymmärtämisen tärkeyttä työryhmän ansiokkaalla työhaastattelunäytelmällä, jossa kuvitteelliset Viivi Ura-Putkinen ja Jukka Vähäylppö hakivat ympäristöasiantuntijan paikkaa paremmalla ja huonommalla menestyksellä. Näytelmän herättämiin kysymyksiin vastailivat Sarah Butcher Biotekniikan instituutista sekä SOK:n HR-asiantuntija Petra Rosvall.

- Hyvä ansioluettelo on ytimekäs ja markkinoi omaa osaamista, koulutusta ja motivaatiota, mutta on rehellinen. Vähätelläkään ei saa: CV on aina hakijan itsensä näköinen, mutta se paras versio itsestä, Petra Rosvall painotti.

Jos epäröi omia markkinointitaitojaan, Butcher ja Rosvall kehottavat kääntymään yliopiston urapalvelujen tai ystävän puoleen. Myös omaa osaamistaan, tulevaisuuden toiveitaan ja motivaatiotaan kannattaa setviä jo työnhakuprosessin alkajaisiksi: motivaatio ja asenne voivat olla työnantajalle joskus yhtä tärkeitä kuin työkokemus.

- Vinkki nettityönhakuun: tallenna itsellesi hakemiesi työpaikkojen ilmoitukset, jotta haastattelun tullen muistat, miksi olit kiinnostunut juuri siitä työpaikasta, Rosvall vinkkasi.

Muuttuvan maailman moniosaajaksi?

Elinkeinoelämän keskusliitossa työskentelevä johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala peilasi omassa puheenvuorossaan opiskelijoiden työelämäkysymyksiä omaan työuraansa ja työelämän yleisiin vaatimuksiin tänä päivänä.

- Tieteiden ja eri alojen välisten yhteyksien ja rajapintojen etsintä korostuu: limnologikin on saanut työelämässä välillä olla niin juristi kuin insinöörikin, Viikistä aikanaan itsekin valmistunut Kylä-Harakka-Ruonala vitsaili.

- Työnantajan näkökulmasta osaamistarpeiden kartoittaminen on yhä haastavampaa, sillä maailma muuttuu niin nopeasti. Monimutkaisten asioiden hahmotuskyky, ennakointi- ja monikulttuurisuustaidot, halu kehittää itseään ja jakaa osaamistaan sekä kielitaitoisuus korostuvat tulevaisuudessa edelleen, hän ennusti.

Työelämäviikon järjestävät yhteistyössä Viikin kampuksen tiedekunnat, yliopiston urapalvelut sekä kampuksen alojen ammattiliitot. Tutustu työelämäviikon ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Teksti ja kuva: Sanna Schildt