Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Viikki-päivän kiertokäynnit heti täynnä

Torstaina 9.10. kuudetta kertaa järjestetty Viikki-päivä kokosi satoja kampuksen opetustarjonnasta, tutkimuspuolesta ja kiertokäynneistä kiinnostuneita ihmisiä.

Tapahtuman teemaksi oli valittu tieteen vaikuttavuus. Kuinka tiede muuttaa maailmaa? Professorien ja tutkijoiden yleistajuisilla luennoilla kuultiin muun muassa ihmisen ja koiran yhteisistä geeneistä, Madagaskarin suojelualuesuunnittelusta ja D-vitamiinin merkityksestä.

Kampuksen neljä tiedekuntaa esittelivät abeille opetustarjontaansa. Infotilaisuuden jälkeen opintoneuvojat vastailivat lisäkysymyksiin Teematorille pystytetyillä esittelypisteillään.
Teematorilla riitti hulinaa. Noin kahdenkymmenen näytteilleasettajan joukossa oli tiedekuntien lisäksi opiskelijajärjestöjä, projektiväkeä ja Viikin sektoritutkimuslaitosten edustusta.

Soveltavan kemian ja mikrobiologian laitoksen eri asteisiksi keitetyt kananmunat keräsivät ympärilleen kiinnostuneita nuoria ja vanhempiakin. Myös pohjattomasti "höyryävä" astia pysäytti usean uteliaan vierailijan.

Suuria hittejä olivat löytöeläintaloon ja koetilan uudistettuun navettaan järjestetyt kiertokäynnit. Harvinainen mahdollisuus päästä katsomaan löytöeläimiä houkutteli Viikkiin vierailijoita Helsingin ulkopuoleltakin. Navettakäynti innosti siinä määrin, että ihmisiä riitti myös nopeasti organisoidulle lisäkierrokselle.

Teksti: Kirsikka Mattila, Pipsa Salolammi
Kuvat: Meri Siljama