Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Perinteitä kunnioittaen – uutta luoden

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta juhli näyttävästi 100-vuotistaivaltaan yliopiston juhlasalissa torstaina 18.9. Tilaisuudessa julkaistiin Tero Halosen merkittävä historiateos Maasta ja puusta pidemmälle, joka kertoo tiedekunnan 40 ensimmäisestä vuodesta. Teos on ensimmäinen tiedekunnasta kertova historia ja laajuudessaan ainutlaatuinen myös eurooppalaisessa mittakaavassa.

Juhlatilaisuuden avasi ministeri Sirkka-Liisa Anttila, joka korosti puheessaan suomalaisen elintarvikeketjun tärkeyttä. Alan elinvoimaisuuden säilymiseksi Anttila ehdotti entistä tiiviimpää yhteistyötä tiedekunnan kolmen päähaaran, maatalous-, metsä- ja elintarviketieteiden välillä. Anttila kiitti myös tiedekuntaa kahden tyttärensä kouluttamisesta hyviin ammatteihin.

Tero Halonen esitteli tiedekunnan historiaa kirjaansa perustuen. Juhlassa puhuivat myös kansleri Niiniluoto sekä historiatoimikunnan puheenjohtaja, maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan entinen dekaani, kansleri Ihamuotila ja dekaani Jukka Kola. Kola pohti puheessaan tiedekunnan historiaa ja tulevaisuutta peilattuna tiedekunnan nimeen ja sen aiheuttamiin keskusteluihin viime vuosina. Dekaanin mielestä nykyinen nimi kuvaa hyvin tiedekunnan pitkiä perinteitä, eikä ole esteenä huippututkimuksen edistämiselle. Ei ole oleellista lähteä viimeisimpien trendien virtaan vaan luoda uutta tietoa vankan pohjan päälle.

Juhlan jälkeen vieraita odotti cocktailtilaisuus, jossa tiedekunnan henkilökunta, kunniavieraat sekä opiskelijoiden edustajat keskustelivat tiedekunnassa tapahtuneista muutoksista sekä tulevaisuuden kehityssuunnista kevyissä tunnelmissa. Juhlaan osallistui ilahduttavan paljon vahvoja vaikuttajia niin maatalouden, metsän kuin elintarvikkeiden alalta.

Teksti: Pipsa Salolammi