Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Instagram University of Helsinki

PROMOTIO SOLLEMNIS ORDINIS AGRICULTURAE REIQUE FORESTALIS CONSULTORUM
UNIVERSITATIS HELSINGIENSIS ANNO MMVIII -muistelot

Alku kesästä vietetty promootiojuhla maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan maistereille ja tohtoreille oli jymymenestys. Juhlaa muisteltiin lämmöllä, hauskoilla yksityiskohdilla höystettynä promootiokirjan julkistamistilaisuudessa 19.11. yliopiston pienessä juhlasalissa. Juhlavuoden ja kirjan graafisesta ilmeestä vastasi Patrik Grotell ja kirjan toimituksesta Eero Puolanne, Maija Kallio, Marita Ruusunen, Lauri Valsta, Kaisa Laalahti sekä Jenni Lehtisalo.

Promootio – pitkä, uuvuttava, mutta ikimuistoinen
Kirjan julkistamistilaisuudessa monet puhujat käyttivät tilaisuutta hyväkseen kiittääkseen koko promootion järjestelytoimikuntaa sekä juhlaan osallistuneita. Juhlan onnistumisen takana olivat järjestelytoimikunnan monet vapaaehtoiset työntekijät, useat kokoontumiset ja muut järjestelytoimet. Juhla eteni suunnitelmien mukaan - jopa niin pitkälle, että aurinkokin nousi taivaalle tervehtimään promovoituja.

Promootion suunnittelu alkoi syksyllä 2007. Tarkkojen etiketin mukaisten juhla-asujen löytäminen aiheutti monille varmasti töitä useamman kuukauden ajan. Juhlinta alkoi toukokuussa Floran päivän piknikillä ja jatkui kesäkuun alussa kolmipäiväisillä menoilla. Juhla oli rankka, mutta osallistujat olivat kaikki yhtä mieltä sen hauskuudesta, onnistumisesta ja arvosta akateemisena juhlana.

- Promootio oli historiallinen tapahtuma, sillä siitä on nyt olemassa pysyvä dokumentti, kirja, totesi Eero Puolanne.

Juhlissa pidettiin paljon puheita, tanssittiin ja kupliva viini virtasi. Jotta muistot eivät pääsisi haurastumaan, ovat puheet sekä promootioon osallistuneet tallennettu kirjan kansien sisään.

Teksti ja kuvat: Pipsa Salolammi