Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Onnittelut stipendiaateille!

Joka vuosi yliopisto ja säätiöt jakavat kansainvälisille opiskelijoille stipendejä. Osa stipendeistä annettiin tänä vuonna myös kansainvälisten maisteriohjelmien ensimmäisen vuoden opiskelijoille, maisteriohjelman esityksestä.

Tiedekunnan opiskelijat pärjäävät kilpailussa
Tänä vuonna kaiken kaikkiaan 38 kansainvälistä opiskelijaa sai stipendin. Näistä 12 oli maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta; 6 perustutkinto-opiskelijaa, 2 jatkotutkinto-opiskelijaa ja 4 kansainvälisen maisteriohjelman ensimmäisen vuoden opiskelijaa.

Stipendit kulkevat nimellä University of Helsinki International Student Grant. Stipendit myönnetään hyvin opinnoissaan menestyneille kansainvälisille opiskelijoille, joilla ei ole muuta rahoitusta Helsingin yliopistolta. Opintomenestyksen "mittareina" käytetään kertyneitä opintopisteitä, arvosanoja sekä opettajan suosituskirjettä. Tunnustukset jaettiin päärakennuksen juhlasalissa marraskuun puolessa välissä.

Metsäopiskelijastipendi meni Adrián Mongelle
Tänä vuonna Mikko Kaloisen säätiö myönsi stipendin maatalous-metsätieteellisessä
tiedekunnassa väitöskirjatyötään tekevälle costaricalaiselle Adrián Mongelle. Säätiö on jakanut vuosittain yhden 1500 euron suuruisen stipendin kehitysmaasta kotoisin olevalle metsäopiskelijalle.

Adrián Monge suoritti MMM-tutkinnon v. 2007 metsäekonomian laitoksessa. Hänen opinnäytetyö käsitteli kumiviljelysten tuottaman puun taloudellista merkitystä pienviljelijöille Thaimaassa ja se oli erittäin merkittävä käytännön suositustensa vuoksi. Tällä hetkellä Adrián Monge on VITRI:ssä metsäekologian jatko-opiskelija ja hänen väitöskirjatyönsä käsittelee hiilidioksidipäästöjen rajoittamista metsäkadon hidastamisen kautta, YK:n ilmastosopimuksen viime vuonna julkistaman ns.REDD-mekanismin puitteissa.

Mikko Kaloisen Säätiö on Aimo Kaloisen perheen vuonna 1976 perustama säätiö.
Sen juuret ovat Kanta-Hämeessä vuosina 1907 - 1975 toimineessa sahayrityksessä ja puutavaraliikkeessä. Säätiön jakopolitiikassa keskeisimpinä osa-alueina ovat tuuloslaisten opiskelijoitten tukeminen, metsätieteen apurahat, metsänhoidon tunnustuspalkinnot, kulttuuritoiminnot sekä Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun avustaminen.

>>lue lisää yliopiston stipendiaateista

Teksti: Pipsa Salolammi