Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Entistäkin ehompi C-talo

Marraskuun puolessa välissä juhlittiin maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan soveltavan biolo-gian laitoksen paluumuuttoa uusittuihin C-talon tiloihin. Remontti alkoi maaliskuussa 2007 ja tuli päätökseen syksyn 2008 aikana. Uusiin laboratorio-, toimisto,- ja kahvitiloihin muuttavat takaisin kasvinviljelytieteilijät, agroekologit ja maatalouseläintieteilijät.

Evakon aikana henkilökunta ja opiskelijat käyttivät pääasiassa B-talon tiloja. C-talon asukkaat ovat kuitenkin onnellisia päästessään takaisin tuttuihin ja entistä ehompiin tiloihin ja tämän kunniaksi he järjestivät kiertokäyntejä ympäri taloa.

Professori Teemu Teeri kehui erityisesti uutta kahvihuonetta:
- Siihen kiteytyy koko evakkoajan odotukset. Sen merkitystä tieteelliselle yhteistyölle ei voi liikaa korostaa. Olemme siitä todella iloisia.

Viime vuosina maailmaa ravisuttaneet elintarvikkeiden ja rehujen huima hinnannousu sekä viljelyolojen muuttuminen ilmastonmuutoksen myötä ovat nostaneet näiden unohdettujen tutkimusalojen arvostusta. Miten tuottaa elintarvikkeita kestävästi, miten sopeutua ilmastonmuutokseen, miten vähentää kasvintuotannon kemikalisoitumista? Kasvinviljelytieteessä uusitut tilat edesauttavat uusimpien ja perinteisten tutkimusmenetelmien yhteensovittamista ja helpottavat tutkimusten toteuttamista.

Teksti ja kuvat: Pipsa Salolammi, Kirsi Kostamo