Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Instagram University of Helsinki

Orientoiva viikko tutustuttaa uudet opiskelijat tiedekuntaan

Tänä vuonna 409 uutta opiskelijaa vastaanotti opiskelupaikan maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta. Lukuvuosi pyörähti käyntiin elokuun viimeisellä viikolla, kun fuksit aloittivat perinteisen yliopisto-opintoihin orientoivan viikkonsa. Viikon tarkoituksena on tutustuttaa uudet opiskelijat kampukseen, tiedekuntaan ja ainelaitokseen, legendaarista opiskelijaelämää unohtamatta.

Viikon avasi tiedekunnan dekaani Jukka Kola, joka toivotti uudet opiskelijat tervetulleiksi tiedekuntaan. Opiskelijat jaettiin tuutoriryhmiin, joissa jokaisessa oli vetäjänä vanhempi opiskelija. Tutoreiksi valitut opiskelijat huolehtivat siitä, että jokainen uusi opiskelija saa ensikäden tietoa opiskelusta ja opiskelijaelämästä.

Omaan ainelaitokseen tutustumiseen oli varattu kokonainen päivä, ja jokainen laitos oli järjestänyt toisistaan poikkeavaa ohjelmaa uusille opiskelijoille. Metsäekonomian laitos toivotti uudet opiskelijat tervetulleiksi laitoksen johtaja Jari Kuuluvaisen tervehdyspuheella, jota uteliaat fuksit seurasivat kahvitellen.

Metsäekonomian laitoksen tilaisuuteen oli kerääntynyt sekä laitoksen oma väki että uudet opiskelijat. Tunnelma oli rento ja välitön. Metsäekonomian ja markkinoinnin koulutusohjelmaan vastikään valitut opiskelijat Markus Närhi, 21 ja Juuso Pihamaa, 22 odottavat mielenkiinnolla luentojen alkua, koska selkeää kuvaa alasta heillä ei vielä kummallakaan ole. Molemmat ovat vastikään Helsingin ydinkeskustaan muuttaneita nuoria, Pihamaa Sysmästä ja Närhi Kuopiosta.

– Olen ollut raivaussahatöissä ja sen myötä ajattelin, etten koskaan hakeudu metsäalalle. Toisin kuitenkin kävi; täällä sitä ollaan, Pihamaa naureskelee.

Närhi piti lukion jälkeen välivuosia ja kävi töissä. Hän toivoo opiskeluvuosilta vaihtelua ja monipuolisuutta, joita hän ei työelämästä löytynyt.

– Porukka ja meininki vaikuttaa rennolta ja orientoiva viikko on alkanut hyvin. Aivan kuten kavereiden puheiden perusteella saattoi odottaa, Närhi kertoo.

Teksti ja kuva: Meri Jakonen