Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Eläinten hyvinvointi, luomu ja lantakuoriaiset kiinnostivat Lahden Farmarissa

Jokakesäinen Farmari-maatalousnäyttely järjestettiin tänä vuonna Lahdessa. Eläinlääketieteellisen ja maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan sekä Ruralia-instituutin yhteisvoimin kokoama osasto edusti näyttävästi Helsingin yliopistoa jo toista kertaa. Tuoreet tutkimustulokset sekä tiedot opiskelumahdollisuuksista kiinnostivat mukavasti messuvieraita.

Vetonaulana lantakuoriaiset

Moni kaupunkilainen innostui kurkistamaan lehmänläjään bongatakseen hakalantiaisen, kun metsäeläintieteen professori Kari Heliövaara esitteli lantakuoriaisten maailmaa. Heliövaara esitteli kuoriaisia niin messuosastolla kuin myös yleisradion suorassa lähetyksessä kotieläinosastolta. Sontiaisten avulla voi ennustaa säätä ja sato-onnea – molemmat aiheet vetivät Farmari-väkeä jonoksi asti.

Opiskelu maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa kiinnosti monia. Osastolla kävi paljon myös tiedekunnasta jo valmistuneita opiskelijoita kertomassa kuulumisiaan ja tapaamassa tuttujaan.

- Erillisvalinnoista, kuten avoimen yliopiston väylästä, tuli paljon kysymyksiä. Messuväki yllättyi siitä, että tiedekunnan ainoa sisäänpääsyportti ei suinkaan ole perinteinen pääsykoe. Viikin kampuksen opintomahdollisuuksien monipuolisuus oli myös positiivinen yllätys monelle osastolla piipahtaneelle, kertoo messuilla päivystänyt tiedekunnan markkinointisuunnittelija Sirkku Laurila.

Eläinlääketiede kiinnostaa
Viikonloppuna eläinlääkärit Aila Rauatmaa ja Leena Suojala vastailivat kysymyksiin tuotantoeläinten hyvinvoinnista. Rauatmaa on toinen kahdesta tänä vuonna valitusta Vuoden eläinlääkäristä, mikä lisäsi mielenkiintoa.

- Myös eläinlääketieteen opiskelu kiinnostaa monia. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä työmahdollisuuksien monipuolisuus: meiltä valmistuvat voivat toimia esimerkiksi elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun tai ympäristöterveydenhuollon parissa muiden perinteisempien eläinlääkärin tehtävien lisäksi, kertoo messuilla päivystänyt opintosihteeri Anu Aunela.

Monipuolinen messuosasto
Yhteisosasto osoittautui viimevuotiseen tapaan hedelmälliseksi tavaksi esitellä Helsingin yliopiston monipuolista tutkimusta ja koulutusmahdollisuuksia eläinlääketieteen sekä luonnonvaratieteiden monipuolisella saralla.

Viikonloppuna esiteltiin muun muassa Mikkelin Ruralia-instituutin luomu-opintokokonaisuutta ja agrologista agronomiksi-opintopolkua. Maatalousteknologian opiskelijoiden peltorobotti keräsi myös kiinnostuneita ympärilleen. Robotti voitti aiemmin kesällä kansainvälisen peltorobottikilpailun Saksassa.

Lahden messukeskuksessa Farmariin tutustui kaikkiaan noin 70 000 kävijää 31.7.-3.8. Ensi vuonna näyttely järjestetään Kokkolassa Pohjanmaalla. Lisätietoa Farmari-messuista www-sivuilta www.farmari.net

teksti: Anna Rinnemaa, Meri Jakonen kuva: Meri Jakonen