Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Tiedekunnan 100-vuotisjuhlapromootiota juhlittiin näyttävästi

Helsingin yliopiston suuri juhlasali täyttyi promovendeistä, heidän seuralaisistaan ja kunniavieraista.  Maisteriksi promovoitiin 5 riemumaisteria sekä 102 maatalous-metsätieteiden ja 47 elintarviketieteiden maisteria. Tohtoriksi promovoitiin 7 riemutohtoria, 10 kunniatohtoria sekä 44 maatalous-metsätieteiden, 15 elintarviketieteiden ja 7 filosofian tohtoria.

Promoottori Eero Puolanne käsitteli avauspuheessaan maailman ruokahuollon kriisiä, mutta näki sen, kuten muutkin aikamme suuret muutokset haasteena, johon tiedekuntamme kasvateilla toivottavasti riittää vastauksia.

Elintarviketeema jatkui maisterikysymyksellä, jonka ravitsemustieteen professori Christel Lamberg-Allardt esitti priimusmaisteri Anu Karhulle. Kysymys koski lihavuusongelman mahdollisia uusia ratkaisukeinoja. Priimusmaisterin vastaus oli kuitenkin tyly: lihavuutta hallitaan edelleen parhaiten jo lapsena opitulla terveellisillä ravitsemus- ja liikuntatottumuksilla.

Promootio jatkui aktin jälkeen Helsingin Tuomiokirkossa jumalanpalveluksella, jossa saarnasi tuomiorovasti Matti Poutiainen. Illalla juhlijat siirtyivät Kalastajatorpalle juhlaillalliselle. Juhlat jatkuvat lauantaina retkellä Vihdin Kotkaniemeen sekä tanssiaisilla Vanhalla ylioppilastalolla.

Promootioaktin verkkovideo löytyy osoitteesta: http://video.helsinki.fi

Lue myös yliopiston verkkotoimituksen uutinen promootiosta.

Anne Rauhamäki