Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot

Flamma

Instagram University of Helsinki

Flooran päivänä juhlittiin Kumtähden kentällä ja Viikin koetilalla

Tiedekunnan 100-vuotisjuhlinta jatkui Flooran päivänä kaksilla eri juhlilla. Päivällä juhlittiin yhdessä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kanssa Kumtähden kentällä, jossa mm. esiteltiin tiedekunnan promootion yleinen seppeleensitojatar, jota promovendit olivat aamulla käyneet kosimassa. Yleiseksi seppeleensitojattareksi valittiin elintarvike-ekonomian professori Markku Koskelan tytär
kauppatieteiden ylioppilas Marja Koskela.

Kumtähden kentälle myös istutettiin tiedekunnan 100-vuotismuistotammi. Istuttamassa olivat metsätieteiden professorit varadekaani Marketta Sipi ja promootion juhlamenojen johtaja Lauri Valsta. Professori Harri Westermarck piti juhlassa puheen promovendeille.

Illalla järjestettiin Viikissä opetus- ja tutkimustilalla yliopiston henkilökunnan Flooranpäiväjuhla. Noin 350 juhlavierasta pääsivät nauttimaan rehtorin tarjoamasta reippaasta musiikillisesta ohjelmasta aurinkoisella nurmikentällä sekä kunnon latotansseista pihattonavetan parvella. Illan parhaaksi ohjelmaksi moni kyllä nimesi tutustumisen uuteen remontoituun navettaan ja erityisesti lehmien automaattisiin selänrapsuttajiin.

Kuvat: Santtu Karivalo ja Anne Rauhamäki