Tiedekunnan uutiset Yhteystiedot
PL 62 (Viikinkaari 11)
00014 Helsingin yliopisto

mmtdk-hallinto(at)helsinki.fi
mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Facebook

Instagram University of Helsinki

Metsäopiskelijat Kultakäkösen kukuntakunnailla

Helsingin ja Joensuun yliopistojen metsäopiskelijat tekivät viime alkusyksystä matkan eteläisen Karjalan luontoon ja kulttuuriin. Tämän opintoretken anti koottiin yksiin kansiin ja tuloksena on kaunis ja monitieteinen matkakirja vaativaankin makuun.

Opintomatkalla tutustuttiin monipuolisesti Karjalankannaksen sekä Laatokan ja Aunuksen Karjalan luontoon, historiaan ja kulttuuriin. Opiskelijat ovat kirjoittaneet matkakohteista erittäin asiantuntevia artikkeleita.

Matka alkaa Viipurista ja kannaksen lähihistoriasta. Vieraillaan muistojen Monrepos’n puistossa, seurataan viime vuosisadan vaihteen sivistyneistön seuraelämää Terijoen hiekkarannoilla ja tutustutaan kaupunkirakenteen muutokseen Sortavalassa.

Alueen muinaishistoriasta kiinnostuneille löytyy myös oma pysäkki, jossa kannaksen asutusta seurataan rautakaudelta ristiretkien aikaan. Seuraavalla etapilla perehdytään Laatokan Karjalan kulttuurimaisemaan. Sitten onkin jo ruokatauon vuoro, eli esittelyssä on herkullinen karjalainen ruokakulttuuri. Ruokailun jälkeen sukelletaan täydellä vatsalla uimaan, eli perehdytään Laatokan vesiekosysteemiin ja Äyräpääjärveen. Vasta sitten päästään monen metsäekologin mielestä itse asiaan, eli metsiin ja soihin.

Metsäekologian laitoksen julkaisuksi kirja on siis erittäin poikkitieteellinen ja laaja-alaisesti kiinnostava. Teos onkin tarkoitettu kaikille alueesta kiinnostuneille ja sen toivotaan innostavan monia lähtemään itse tutustumaan Karjalaan.

 

Kirjoja myy metsäekologian laitos. Hinta 20€ kpl, yli 10kpl erät edullisemmin.
Tiedustelut: osastosihteeri Varpu Heliara puh. 09 191 58113 tai s-posti: varpu.heliara@helsinki.fi