Tietoa tiedekunnasta Yhteiskunnallinen vuorovaikutus Ajankohtaista Yhteystiedot

Tiedekunnan kanslia:

PL 62 (Viikinkaari 11)
00014 Helsingin yliopisto
fax. 02 941 58575

mmtdk-hallinto(at)helsinki.fi
mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Alma-intranet

Facebook

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta

jouluMaatalous-metsätieteellinen tiedekunta on uusiutuvien luonnonvarojen vastuullisen käytön asiantuntija Suomessa ja kansainvälisesti. Tieteenalamme ovat elintarvike-, maatalous-, metsä-, talous- ja ympäristötieteet.

Talikäävän genomi selvitetty

Talikääpä on tehokkain puun ligniiniä ja samalla vain vähän puun selluloosaa hajottava lahosieni. Geenitiedolla on sovellusmahdollisuuksia lääketeollisuudesta maaperän biopuhdistukseen

Koko porukalla Päivään maalla

Perinteinen Päivä Maalla -tapahtuma Gardeniassa, Viikin opetus- ja tutkimustilalla sekä Viikin kirkolla taas sunnuntaina 14.9.2013 kello 10-15. Tervetuloa koko perheen voimin!

Mikrobien ansiosta maaperästä voi vapautua hiiltä aiempaa luultua nopeammin ilmaston lämmetessä

Pohjoisten alueiden hiilivarastot ovat vielä aiemmin luultua enemmän uhattuna ilmaston lämmetessä, Kristiina Karhu kertoo.

Tietovisa ja aerogeeli kiinnostivat Herkkujen Suomessa

Tiedekunnan osastolla keskusteltiin muun muassa kotimaisista viljoista, Viikin lehmistä, valkoposkihanhista ja kuusen galaktoglukomannaanista.

Tiedekuntaan yli 300 uutta opiskelijaa

Tiedekuntaan haki yhteensä 2673 ensisijaista hakijaa, joista 324 sai opiskelupaikan. Uudet opiskelijat aloittavat tänään orientoivalla viikolla. Tervetuloa!

Ruralia-instituutti yhdistyy maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan

Seinäjoella ja Mikkelissä toimiva Ruralia-instituutti yhdistyy osaksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaan. Asiasta päättää lopullisesti yliopiston hallitus 15.10.2014.

Herkkujen Suomi alkaa taas

Pöytä on katettu herkkusuille, kun lähiruokamessut saapuvat Rautatientorille elsingin sydämeen 21-23. elokuuta. Tule mukaan!

Luonto antaa, opiskelijat mittaavat

Eurooppalainen kesäkoulu kokoontuu Viikkiin ja Hyytiälään puntaroimaan yliopiston tilusten tuottamaa hyvää: veden- ja ilman puhdistusta, typensidontaa, pölyttäjiä, hiilensidontaa…

Helsingin yliopisto 73. Shanghain yliopistovertailussa

Helsingin yliopisto on jälleen ainoa suomalaisyliopisto maailman sadan parhaan yliopiston joukossa juuri julkaistussa Shanghain yliopistovertailussa.

Mehiläisten kaupunkitarhaus lisääntyy vuosi vuodelta

- Tarhamehiläinen on todennäköisesti maailman tärkein yksittäinen eliölaji, sanoo professori Heikki Hokkanen.

Luomuruoassa enemmän antioksidantteja – mutta ovatko ne terveydelle merkittäviä?

Uuden kansainvälisen tutkimuksen mukaan luomussa on tavanomaiseen ruokaan verrattuna merkittävästi enemmän antioksidantteja. Kuinka merkittäviä tulokset ovat? Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm arvioi.

Ilmastonmuutos voi vaikeuttaa Euroopan vehnäteollisuutta

Eurooppa on maailman suurin vehnäntuottaja - vain riisiä kasvatetaan enemmän kuin vehnää. Agroekologian dosentti Rötter Reimund on ollut osana tutkimusta, joka on kantanut huolta ilmastonmuutoksen haittavaikutuksista vehnäntuotannossa.

Yliopistoon 4328 uutta opiskelijaa

Helsingin yliopistoon valittiin kesän valtakunnallisessa haussa 4328 uutta opiskelijaa. Pyrkijöitä oli ennätykselliset 26 724, ja hyväksyttyjen osuus hakijoista laski 16 prosenttiin.

 • Lue lisää »»
 • Uutisarkisto
 • Bisnesajattelu vetää nuoria maatalousopintoihin Keniassa

  Ennen Nairobin yliopiston opinnoissa keskityttiin tiukemmin tuotantoon. Nyt ideana on agribisnes, jossa huomioidaan koko tuotanto- ja kulutusketju.

  Maatila voi pienentää energiakustannuksiaan monella tavalla

  Maaseudun energia-akatemia -hanke keräsi tähän saakka kattavimman tiedon maatalouden ja maaseudun energiankäytöstä ja energiatehokkuudesta.

  Hyönteishotellissa majailee puutarha-apulaisia

  Hyönteisetkin voivat tarvita kesämökin. Mikkelissä Helsingin yliopiston puutarhassa oleva hyönteishotelli majoittaa monenlaisia pörriäisiä ja ötököitä.

  Tutkimusrehut teinihanhien suihin

  Maataloustutkijat ovat voimattomia kasvavan valkoposkihanhilauman edessä. Niiden herkuttelu vaikeuttaa kotieläinten ravitsemustutkimuksia. Ääni ja laser eivät auta – mikä neuvoksi?

  Tiedekunnan opiskelijavalinnat on julkistettu

  Vuoden 2014 valinnat on nyt julkistettu. Kaikille valintakokeessa läsnäolleille on lähetetty kirje valinnan tuloksista.

  Helsingin yliopiston puhelinnumerot muuttuvat

  Helsingin yliopiston puhelinnumeroiden alkuosa vaihtuu. 24.4.2014 alkaen yliopiston puhelinnumerot ovat muotoa 02941 XXXXX. Matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.