Tietoa tiedekunnasta Yhteiskunnallinen vuorovaikutus Ajankohtaista Yhteystiedot

Tiedekunnan kanslia:

PL 62 (Viikinkaari 11)
00014 Helsingin yliopisto
fax. 02 941 58575

mmtdk-hallinto(at)helsinki.fi
mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Tiedekunnan kanslia on suljettu 30.6.-1.8.2014, opintoasiat palvelee koko kesän.

Flamma

Alma-intranet

Facebook

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta

jouluMaatalous-metsätieteellinen tiedekunta on uusiutuvien luonnonvarojen vastuullisen käytön asiantuntija Suomessa ja kansainvälisesti. Tieteenalamme ovat elintarvike-, maatalous-, metsä-, talous- ja ympäristötieteet.

Luomuruoassa enemmän antioksidantteja – mutta ovatko ne terveydelle merkittäviä?

Uuden kansainvälisen tutkimuksen mukaan luomussa on tavanomaiseen ruokaan verrattuna merkittävästi enemmän antioksidantteja. Kuinka merkittäviä tulokset ovat? Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm arvioi.

Ilmastonmuutos voi vaikeuttaa Euroopan vehnäteollisuutta

Eurooppa on maailman suurin vehnäntuottaja - vain riisiä kasvatetaan enemmän kuin vehnää. Agroekologian dosentti Rötter Reimund on ollut osana tutkimusta, joka on kantanut huolta ilmastonmuutoksen haittavaikutuksista vehnäntuotannossa.

Yliopistoon 4328 uutta opiskelijaa

Helsingin yliopistoon valittiin kesän valtakunnallisessa haussa 4328 uutta opiskelijaa. Pyrkijöitä oli ennätykselliset 26 724, ja hyväksyttyjen osuus hakijoista laski 16 prosenttiin.

 • Lue lisää »»
 • Uutisarkisto
 • Bisnesajattelu vetää nuoria maatalousopintoihin Keniassa

  Ennen Nairobin yliopiston opinnoissa keskityttiin tiukemmin tuotantoon. Nyt ideana on agribisnes, jossa huomioidaan koko tuotanto- ja kulutusketju.

  Maatila voi pienentää energiakustannuksiaan monella tavalla

  Maaseudun energia-akatemia -hanke keräsi tähän saakka kattavimman tiedon maatalouden ja maaseudun energiankäytöstä ja energiatehokkuudesta.

  Hyönteishotellissa majailee puutarha-apulaisia

  Hyönteisetkin voivat tarvita kesämökin. Mikkelissä Helsingin yliopiston puutarhassa oleva hyönteishotelli majoittaa monenlaisia pörriäisiä ja ötököitä.

  Tutkimusrehut teinihanhien suihin

  Maataloustutkijat ovat voimattomia kasvavan valkoposkihanhilauman edessä. Niiden herkuttelu vaikeuttaa kotieläinten ravitsemustutkimuksia. Ääni ja laser eivät auta – mikä neuvoksi?

  Tiedekunnan opiskelijavalinnat on julkistettu

  Vuoden 2014 valinnat on nyt julkistettu. Kaikille valintakokeessa läsnäolleille on lähetetty kirje valinnan tuloksista.

  Aurinkoista kesää!

  Tiedekunnan kanslia on suljettu 30.6.-1.8. Opintoasiat palvelee koko kesän.

  Apurahalla gerberoiden maailmaan

  Puutarhatieteiden professori Paula Elomaa odottaa innolla vuotta, jonka voi omistaa kokonaan tutkimukselle gerberoiden parissa. Apuraha on peräisin professoripoolilta.

  Ruokaturvassa on kyse myös ravinnon laadusta

  Ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen tutkii, mitkä tekijät selittävät beniniläisten lasten aliravitsemusta.

  Boreaalisen tuotannon tiedekunta juhli promootiota

  Noin 180 vastavalmistunutta maisteria ja tohtoria, 50 vuotta sitten valmistuneita riemumaistereita ja -tohtoreita sekä kunniatohtoreita Suomesta ja ulkomailta juhli maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan promootiossa.

  Revittyjä pakkauksia ja lypsykarjan genomi

  Tiedekunta on mukana kansainvälisissä tapahtumissa. Kuusi lahjakasta lukiolaista pääsi Viikkiin tutustumaan pakkausteknologiaan. Pietarissa on taas syvennytty lypsykarjan genomeihin.

  Osa seppeleistä jo sidottu – kohta se alkaa

  Tiedekunnan promootioon 5.-7.6. osallistuu noin 170 vastavalmistunutta maisteria ja tohtoria, 50 vuotta sitten valmistuneita riemumaistereita ja -tohtoreita sekä kunniatohtoreita Suomesta ja ulkomailta.

  Viikissä kaikki on biotaloutta

  Suomen biotalousstrategiassa painotetaan, että menestys syntyy ylittämällä toimialarajoja sekä uudistamalla koulutusta. Viikistä löytyy tutkimusta ja opetusta.

  Helsingin yliopiston puhelinnumerot muuttuvat

  Helsingin yliopiston puhelinnumeroiden alkuosa vaihtuu. 24.4.2014 alkaen yliopiston puhelinnumerot ovat muotoa 02941 XXXXX. Matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.