Tietoa tiedekunnasta Yhteiskunnallinen vuorovaikutus Ajankohtaista Yhteystiedot

Tiedekunnan kanslia:

PL 62 (Viikinkaari 11)
00014 Helsingin yliopisto
fax. 02 941 58575

mmtdk-hallinto(at)helsinki.fi
mmtdk-opintoasiat(at)helsinki.fi

Flamma

Facebook

Instagram University of Helsinki

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta

callunat

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on uusiutuvien luonnonvarojen vastuullisen käytön asiantuntija Suomessa ja kansainvälisesti. Tieteenalamme ovat elintarvike-, maatalous-, metsä-, talous- ja ympäristötieteet.

Tiedekunnan tuutorihaku on auennut

Tuutorointi on palkitsevaa ja hauskaa - ja parhaimmillaan myös kansainvälistävää. Hyödyllisten uusien taitojen ja ystävien lisäksi tuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Tuutorihaku on auki helmikuun puoleenväliin saakka.

Helsingin yliopistolle oma metroasema

Metro kuljettaa kaupunkilaiset nyt suoraan yliopistolle, kun Kaisaniemen aseman nimi vaihtui Helsingin yliopistoksi. Metroaseman uusi nimikyltti luovutettiin rehtori Jukka Kolalle tänään 20. tammikuuta.

Ebola iskee kehityshankkeisiin

Ulkoministeriö uutisoi Ebolan etenevän nyt nopeimmin Länsi-Afrikan Sierra Leonessa, jonka hyvällä mallilla olleen kehityksen epidemia on romuttanut. Maata uhkaa ensi vuonna ruokapula. Samalla Suomen tukeman ilmastohankkeen tavoitteet vaarantuvat.

 

Poimintahakkuiden optimointiin tarvitaan monitieteisiä malleja

Muutokset metsälaissa sallivat metsien poiminta- ja pienaukkohakkuut avohakkuiden vaihtoehtoina. Avohakkuuseen perustuvaa metsätaloutta pidetään taloudellisesta ylivertaisena, vaikka tutkimustuloksia käsityksen tueksi on ollut niukasti.

 

EAERE21 Conference

The 21st Annual Conference of the European Association of Environmental and Resource Economists (EAERE) will take place in Helsinki, Finland, from June 24 to June 27, 2015.

Tutkimusta trooppisen suosademetsän pohjalta

Maija Lampelan tutkimuksessa lisätään ekologista perustietoa luonnontilaisen suosademetsän maaperän ominaisuuksia kasvualustana.

Huomattava metsäalan palkinto professori Annikki Mäkelälle

Maailman metsäntutkimusorganisaatioiden kansainvälinen unioni IUFRO myönsi metsänhoitotieteen professori Annikki Mäkelälle Scientific Achievement Award -palkinnon hänen tieteellisistä ansioistaan metsäntutkimusalalla.

Hallitus päätti Ruralia-instituutin yhdistymisestä maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan

Seinäjoella ja Mikkelissä toimiva Ruralia-instituutti yhdistyy osaksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa. Yhdistymisestä päätti yliopiston hallitus 15.lokakuuta.

Kestävä ravinnetalous numeroiksi

Natalia Kuosmanen kehitti 24.10. tarkastettavassa väitöstutkimuksessaan laskentamallin maatalouden ekologisen kestävyyden mittaamiseksi.

Tulevaisuusrahaston tuoton jakaminen vuonna 2015

Rehtori on myöntänyt maatalous-metsätieteelliselle tiedekunnalle Tulevaisuusrahaston tuottoa 67 000 euroa vuodelle 2015 tutkimustoiminnan tukemiseen.

Kauppatieteilijä hyppäsi metsätieteisiin

Petri Parvinen on aloittanut strategisen markkinoinnin ja johtamisen professorina metsätieteiden laitoksella.

Optimistinen geneetikko

Maataloustieteiden laitoksella kotieläinten jalostustieteen professorina aloittaneen Asko Mäki-Tanilan mukaan eläinjalostus on optimismia: Kun on tietoa, valinta on tehokas väline muuttaa asioita paremmiksi.

Tehokkuusoppia maatalousyrittäjille

Taloustieteen laitoksella professorina aloittanut Timo Sipiläinen on paneutunut maatalouden tuottavuuteen ja tehokkuuteen.

Talikäävän genomi selvitetty

Talikääpä on tehokkain puun ligniiniä ja samalla vain vähän puun selluloosaa hajottava lahosieni. Geenitiedolla on sovellusmahdollisuuksia lääketeollisuudesta maaperän biopuhdistukseen

Koko porukalla Päivään maalla

Perinteinen Päivä Maalla -tapahtuma Gardeniassa, Viikin opetus- ja tutkimustilalla sekä Viikin kirkolla taas sunnuntaina 14.9.2013 kello 10-15. Tervetuloa koko perheen voimin!

Mikrobien ansiosta maaperästä voi vapautua hiiltä aiempaa luultua nopeammin ilmaston lämmetessä

Pohjoisten alueiden hiilivarastot ovat vielä aiemmin luultua enemmän uhattuna ilmaston lämmetessä, Kristiina Karhu kertoo.

Tietovisa ja aerogeeli kiinnostivat Herkkujen Suomessa

Tiedekunnan osastolla keskusteltiin muun muassa kotimaisista viljoista, Viikin lehmistä, valkoposkihanhista ja kuusen galaktoglukomannaanista.

Tiedekuntaan yli 300 uutta opiskelijaa

Tiedekuntaan haki yhteensä 2673 ensisijaista hakijaa, joista 324 sai opiskelupaikan. Uudet opiskelijat aloittavat tänään orientoivalla viikolla. Tervetuloa!

Herkkujen Suomi alkaa taas

Pöytä on katettu herkkusuille, kun lähiruokamessut saapuvat Rautatientorille elsingin sydämeen 21-23. elokuuta. Tule mukaan!

Luonto antaa, opiskelijat mittaavat

Eurooppalainen kesäkoulu kokoontuu Viikkiin ja Hyytiälään puntaroimaan yliopiston tilusten tuottamaa hyvää: veden- ja ilman puhdistusta, typensidontaa, pölyttäjiä, hiilensidontaa…

Helsingin yliopisto 73. Shanghain yliopistovertailussa

Helsingin yliopisto on jälleen ainoa suomalaisyliopisto maailman sadan parhaan yliopiston joukossa juuri julkaistussa Shanghain yliopistovertailussa.

Mehiläisten kaupunkitarhaus lisääntyy vuosi vuodelta

- Tarhamehiläinen on todennäköisesti maailman tärkein yksittäinen eliölaji, sanoo professori Heikki Hokkanen.

Luomuruoassa enemmän antioksidantteja – mutta ovatko ne terveydelle merkittäviä?

Uuden kansainvälisen tutkimuksen mukaan luomussa on tavanomaiseen ruokaan verrattuna merkittävästi enemmän antioksidantteja. Kuinka merkittäviä tulokset ovat? Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm arvioi.

Ilmastonmuutos voi vaikeuttaa Euroopan vehnäteollisuutta

Eurooppa on maailman suurin vehnäntuottaja - vain riisiä kasvatetaan enemmän kuin vehnää. Agroekologian dosentti Rötter Reimund on ollut osana tutkimusta, joka on kantanut huolta ilmastonmuutoksen haittavaikutuksista vehnäntuotannossa.

Yliopistoon 4328 uutta opiskelijaa

Helsingin yliopistoon valittiin kesän valtakunnallisessa haussa 4328 uutta opiskelijaa. Pyrkijöitä oli ennätykselliset 26 724, ja hyväksyttyjen osuus hakijoista laski 16 prosenttiin.

  • Lue lisää »»
  • Uutisarkisto
  • Helsingin yliopiston puhelinnumerot muuttuvat

    Helsingin yliopiston puhelinnumeroiden alkuosa vaihtuu. 24.4.2014 alkaen yliopiston puhelinnumerot ovat muotoa 02941 XXXXX. Matkapuhelinnumerot säilyvät ennallaan.