Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Kuva: Veikko Somerpuro

Tulokset

Kaikkien korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 1.7.2016. Jokaiselle hakijalle ilmoitetaan valintojen tuloksesta. Näet valintatuloksesi myös opintopolku.fi-osoitteen Oma Opintopolku -palvelusta.

Joissakin tapauksissa sinun on mahdollista nähdä tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa heti ko. tuloksen julkistettua, eli jo ennen 1.7.2016. Näitä tapauksia ovat tilanteet, joissa

  • tulet hyväksytyksi ylimpään hakutoiveeseesi tai
  • tulet hyväksytyksi toiselle tai sitä alemmalle hakutoiveelle ja tulet hylätyksi kaikissa sitä ylemmissä hakutoiveissa.

Kun valintojen tulokset on julkaistu, voit olla hakukohteisiisi hyväksyttynä, varasijalla tai hylättynä. Sinulle tarjotaan hakutoivejärjestyksesi ylintä paikkaa, johon valintamenestyksesi riittää. Jos kuulet kaverisi saaneen tiedon hyväksymisestään ennen 1.7.2016 hakukohteeseen, johon itse olet hakenut, mutta josta et ole tietoa vielä saanut, ei kannata huolestua: voit tulla hyväksytyksi kyseiseen hakukohteeseen, kun kaikkien hakukohteiden tulokset on julkistettu. Kannattaa siis odottaa 1.7.2016 asti.

Koepapereihin tutustuminen

Valintakokeisiin osallistuneilla on oikeus tutustua omien vastaustensa arvosteluun. Voit käydä tutustumassa koepapereihisi keskustakampuksella tai pyytää niistä kopioita postitse. Tutustu valintakokeiden näyttö- ja kopiointipalvelun tarkempiin ohjeisiin.

Oikaisupyyntö

Jos olet tyytymätön valinnan tulokseen, voit pyytää siihen oikaisua.

HUOM! Tietojenkäsittelytieteen opiskelijavalinnan oikaisupyynnöt lähetetään osoitteeseen: Tampereen yliopisto, Kirjaamo, 33014 Tampereen yliopisto. Kuoreen maininta "TKT-valintakoeyhteistyö".

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa 1.7.2016 mennessä, sinun tulee ottaa paikka vastaan viimeistään 15.7.2016 jotta voit aloittaa opintosi. Lisäksi sinun tulee ilmoittautua yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi. Jos sinut valitaan varasijalta 1.7.2016 jälkeen, saat hyväksymisilmoituksen mukana tiedon, mihin mennessä sinun on otettava paikka vastaan ja ilmoittauduttava yliopistoon. Lisätietoa paikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta ja opintojen aloittamisesta.