Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Tervetuloa, uusi opiskelija!

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijana olet osa Pohjoismaiden suurinta luonnontieteellisen osaamisen yhteisöä. Onnittelut erinomaisesta valinnastasi! Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa ja linkkejä, jotta pääset mahdollisimman sujuvasti alkuun opinnoissasi.


Opintoihin orientoiva jakso »

Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, opintosi alkavat orientoivalla jaksolla elokuun viimeisellä viikolla (kesän valinnat) tai tammikuussa (syksyn valinnat). Jakson tarkoituksena on antaa sinulle perustiedot tutkintojen rakenteesta, opintoneuvonnan ja -ohjauksen järjestämisestä sekä erilaisista opiskelumahdollisuuksista.

Tarkemmat tiedot orientoivan jakson aikataulusta ja sisällöistä »

Opiskelijatuutorointi »

Uudet opiskelijat jaetaan pääaineen mukaan tuutoriryhmiin. Tuutori toimii matkaoppaana yliopistomaailmaan ja auttaa sinua pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissasi. Tuutoroinnin kautta tutustut uusiin opiskelukavereihisi ja saat käytännön neuvoja opintojen aloittamisen avuksi.

Tuutoriryhmiin jako tapahtuu ensimmäisen orientoivan tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoja tuutoroinnista ja oppiainekohtaiset tuutorivastaavat »

Tiedebasaari »

Tiedebasaari esittelee uusille opiskelijoille Kumpulan tiedekampuksen opetusta ja tutkimusta, ainejärjestötoimintaa ja palveluita.

Näin löydät perille »

Kumpulan kampukselle pääset kätevästi julkisen liikenteen kyydissä, polkupyörällä tai jalkaisin. Pysäköintipaikkoja autoille on rajallisesti. Katso sinulle sopivin reitti ja kulkuneuvo Helsingin seudun liikenteen reittiopaasta.

Opetustilat laboratorioineen, opiskelijapalvelut, kampuskirjasto, Unicafe-ravintolat ja -kahvilat sijaitsevat kampuksen Chemicum, Exactum ja Physicum -rakennuksissa.

  • Flamma on jokaisen yliopistolaisen työpöytä, josta löydät kätevästi opintoihisi liittyvää tietoa sekä lukujärjestystoiminnon.