Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Metsäylioppilaiden kuusikauppa toimittaa joulukuuset kotiin ja kaupungille


Metsäylioppilaiden Kuusikauppa on jokavuotinen kolmannen vuoden opiskelijoiden voimannäyte. Noin kuuden hengen porukka pyörittää yritystä opintojen ohella, ja huolehtii siitä että niin Suomen tasavallan presidentti kuin yksittäiset kotitaloudetkin saavat joulukuusensa.


Tänä vuonna Kuusikauppiaina toimivat 2013 syksyllä aloittaneet 106. kurssin opiskelijat Niko Teikari, Pietari Niemi, Mikko Räsänen, Daniel Nikola, Timo Posti ja Tuomas Kontas. Suurin syy lähteä mukaan toimintaan oli kokemuksien saanti oikeasta yritystoiminnasta.


Kiireet Kuusikauppiailla alkavat jo kauan ennen joulukuuta ja ne vain kiihtyvät, mitä lähempänä aattopäivä häämöttää. Tavalliseen päivään kuuluu sekä aamu- että iltapalaverit ja tietenkin kuusien toimitus asiakkaille. Asiakaskunta on hyvin laaja ja vaihtelee Fazerin kaltaisista suurista yrityksistä aina yksityisasiakkaisiin.


Työssä on omat haasteensa. Niemen mukaan mielenkiintoisempia, mutta myös vaikeimpia asennuksia ovat olleet suurien, yli 7 metriä pitkien, puiden asennukset sisätiloihin.
”Siinä on aina oma jännityksensä, kun isoa puuta nostetaan käsipelillä eikä nosturilla.”


Niemi kertoo, että Kuusikauppa on opettanut paljon kaikenlaisia taitoja, mutta erityisesti yrityksen pyörittämistä ja asiakaspalvelua. Hän kannustaakin toisen vuoden opiskelijoita lähtemään mukaan toimintaan ensi vuonna.
”Se on ainutlaatuinen tapa saada oikeaa kokemusta yritystoiminnasta. Onhan se myös erittäin hyvä merkintä omassa CV:ssä.”

Lisätietoja Metsäylioppilaiden Kuusikaupasta löytyy yrityksen kotisivuilta:

http://kuusikauppa.org/

 

Vuoden 2015 Kuusikauppiaat vasemmalta oikealle: Daniel Nikola, Pietari Niemi, Niko Teikari, Timo Posti, Tuomas Kontas ja Mikko Räsänen.