Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Uusi metsätuhot -opas metsänomistajille ja alan ammattilaisille


Metsätuhoja voidaan torjua ennalta, kun tuhoriskit tunnistetaan ja otetaan huomioon metsänhoidossa. Metsien käytön muuttuminen ja ilmaston lämpeneminen vaikuttavat tuhoriskeihin. Jatkuva kasvatus ja energiapuuhakkuut tuovat uusia haasteita metsien terveydenhoitoon. Kirjanpainajat uhkaavat metsäomaisuutta, ja aivan uusia tuholaisia pyrkii maahamme.

Kirjan tarkoituksena on helpottaa tavallisimpien Suomessa esiintyvien metsätuhojen tunnistamista. Kirjassa esitellään tuhojen torjumisen ja ennaltaehkäisyn metsänhoidolliset keinot, kestävyysjalostus, metsähygienia sekä kemiallinen ja biologinen torjunta sekä tieteellisesti hyviksi havaitut monitorjunnan (integroidun torjunnan) menetelmät.


Opas on tarkoitettu metsänomistajille ja metsäalan ammattilaisille kuten metsäneuvojille, metsureille, hakkuukoneiden kuljettajille sekä alan opiskelijoille ja kaikille metsistä ja metsän terveydestä kiinnostuneille. Tuhojen tunnistamista pidetään usein vaikeana tehtävänä, sillä monet tuholaiset ovat pieniä ja osa vain mikroskoopilla tarkasteltavissa. Tämän oppaan tarkoituksena on laajentaa tuhojen tunnistajien joukkoa. Kirjan ovat laatineet Suomen metsätuholaisten tuntemuksen eturivin asiantuntijat, johtaja Antti Uotila, yliopistonlehtori Risto Kasanen ja professori Kari Heliövaara.

 

Metsätuhot
Tuotenumero: ISBN-13: 9789526612461, ISBN-10: 9526612469
Tekijät: Antti Uotila, Risto Kasanen ja Kari Heliövaara
Hinta: 48,00 € eur
Saatavuus: Toimitusaika 1-7 päivää
Kustantaja: Metsäkustannus
Painosvuosi: 2015
Painosnumero: 1. p
Asu: sidottu, pehmeäkantinen
Kieli: suomi
Laajuus: 206 sivua
Tuoteryhmä: tietokirjallisuus
Aihealueet: KAIKKI KIRJAT, LUONTO- JA HARRASTEKIRJAT