Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Avoin seminaari: "Ilmasto ja luonto ympärillämme"

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen metsiin? Mikä on Helsingin rooli kasvihuonepäästöissä? Mitä yhteistä on elokuvilla ja muuttuvalla ilmastolla?

Tätä ja paljon muuta on luvassa ICOS (Integrated Carbon Observation System) Suomen avoimessa seminaarissa, joka järjestetään tiistaina 27.10 klo 14 alkaen. Puhujina on muun muassa metsänhoitotieteen professori Annikki Mäkelä, akatemiantutkija Timo Vesala sekä filosofian tohtori Kimmo Ruosteenoja.

ICOS on eurooppalainen tutkijoiden ja tutkimusasemien verkosto, joka seuraa kasvihuonekaasujen kuten hiilidioksidin pitoisuuksien muutosta ilmakehässä. ICOS:n tarkoituksena on parantaa ilmastomallien luotettavuutta tuottamalla pitkäaikaista ja tarkkaa mittaustietoa eurooppalaisista ekosysteemeistä. Yhteistyötä tehdään ilmastoalan yritysten, poliittisten päättäjien ja median kanssa.

Suomi on yksi maailman johtavista ilmakehätutkimuksen ja kasvihuonekaasumittauksien tekijöistä. Sekä Helsingin että Itä-Suomen yliopistolla on jo pitkään tehty laadukasta tutkimusta ilmakehän ja ekosysteemien vuorovaikutuksesta sekä aerosolien eli ilmakehän pienien partikkeleiden vaikutuksesta muun muassa ilmastoon ja ihmisten terveyteen.

Kysymyksille ja keskustelulla on ohjelmassa varattu runsaasti aikaa. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksen Pienessä juhlasalissa, Fabianinkatu 33.