Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Kurtturuusun torjuntatalkoot Kallahdessa

Petri Nummen ja Eshetu Yirdawn Alien Species -kurssin opiskelijat osallistuivat nyt toista kertaa vieraslajien käytännön torjuntatoimiin kurtturuusun torjuntatalkoissa Kallahdessa 10.5.2012.

Kirjava ja kansainvälinen opiskelijajoukko työskenteli pari tuntia Kallahden luonnonsuojelualueella Itä-Helsingissä, ja tuloksena pois kuljetettiin pakettiautollinen ruusunoksia. Pensaat leikattiin ja juurakot kaivettiin ylös Helsingin kaupungin työntekijöiden opastuksella. Sää oli aurinkoinen ja lämpötila 15 asteen paikkeilla. Ruumiillinen työ sai naamat punottamaan ja hien nousemaan pintaan.

Kurtturuusut (Rosa rugosa) ovat hanakoita leviämään ja paikoitellen ruusut muodostavat läpipääsemättömiä pensaikkoja. Tästä syystä se onkin luokiteltu erittäin haitalliseksi vieraslajiksi, jonka hävittämiseksi ympäristökeskukset perustavat projekteja. Kallahden luonnonsuojelualueella torjuntaa on harrastettu jo jonkin aikaa ja torjuntatoimet jatkunevat tulevaisuudessakin, sillä kurtturuusut harvoin häviävät vielä yhden käsittelyn jälkeen. Opiskelijoille ruusujen torjunta oli mukavaa vaihtelua ja välitöntä yhdessäoloa, joten toivottavasti hauska perinne jatkuu myös tulevaisuudessa.

Teksti: Tiia Marttinen ja Tuulikki Seppälä
Kuva: Eshetu Yirdaw