Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Olavi Luukkanen Kasetsart-yliopiston kunniatohtoriksi

<Olavi Luukkanen kenttäkurssilla Thaimaassa>Kehitysmaiden metsänhoidon professori Olavi Luukkanen on kutsuttu Thaimaan Kasetsart-yliopiston trooppisen metsätieteen kunniatohtoriksi.

Olavi Luukkanen perusti vuonna 1980 trooppisen metsänhoidon tutkimusyksikön Helsingin yliopistoon.  

- Yksikkö sai innoituksensa ulkoasiainministeriön jo 1960-luvun puolivälistä lähtien rahoittamasta thaimaalaisten metsäalan yliopisto-opiskelijoiden koulutuksesta Suomessa, Luukkanen kertoo.

Myöhemmin tutkimusyksiköstä muodostettiin Viikin tropiikki-instituutti - VITRI. Nykyään VITRI on osa metsätieteiden laitosta ja sen suojista valmistuu maistereita ja tohtoreita muun muassa trooppisen metsäekologian ja kylämetsätalouden asiantuntijoiksi. Lisäksi Viikin tropiikki-instituutti on Luukkasen johdolla ja Kasetsartin yliopiston kanssa yhteistyössä järjestänyt useita kansainvälisiä kursseja Kaakkois-Aasiassa trooppisten luonnonvarojen kestävän hoidon ja käytön alalla.

Professori Luukkanen työskentelee tällä hetkellä World Agroforestry Centren eli ICRAF:in päämajassa  Nairobissa, ja koordinoi sieltä käsin VITRI:n tutkimus-ja kehityshankkeita Sudanissa ja Etelä-Sudanissa.

Kunniatohtoriksi heinäkuisessa promootiossa

Kasetsart-yliopisto on myöntänyt aikaisemmin valtiotieteiden kunniatohtorin arvon presidentti Martti Ahtisaarelle hänen ansioistaan kansainvälisen politiikan alalla sekä Suomen ja Thaimaan välisen opetus- ja tutkimusyhteistyön käynnistämisestä.  Professori Olavi Luukkaselle kunniatohtorin arvo myönnetään ensi heinäkuussa järjestettävän promootion yhteydessä. Seremoniaa johtaa Thaimaan kuninkaan edustajana prinsessa Chulaborn.

Lisätiedot: professori Olavi Luukkanen, olavi.luukkanen(at)helsinki.fi

Kuva: Teemu Seppä
Teksti: Olavi Luukkanen ja Salla Mehtälä