Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Metsäpatologian laboratorio valmistui

Metsäpatologien etsikkoaika päättyi, kun metsäpatologian laboratorio valmistui metsätieteiden laitoksen tiloihin. Uusi laboratorio vahvistaa sekä metsä- että maataloustieteiden laitoksilla tehtävän genomitutkimuksen valmiuksia tuottaa uutta tutkimustietoa, kouluttaa alan asiantuntijoita ja vakiinnuttaa alan asema Viikissä.

Yhteistyötä yli laitosrajojen

Maaliskuun lopussa pidetyissä laboratorion avajaisissa metsäpatologian professori Fred Asiegbu muisteli saapumistaan Suomeen neljä vuotta sitten. Laitoksen laboratoriotilat olivat tuolloin riittämättömät, mutta samassa rakennuksessa toimineet soveltavan biologian laitoksen tutkijat jakoivat ystävällisesti omat laboratoriotilansa heidän kanssaan. Jatko-opiskelijoiden määrän kasvaessa tilat kävivät kuitenkin ahtaiksi ja tilan puute oli ilmeinen.

Vuonna 2010 Asiegbun onnistui yhdessä kasvipatologian professori Jari Valkosen kanssa saada etelä-korealainen Yong-Hwan Lee Suomen Akatemian ja Tekesin rahoittamaksi FiDiPro-professoriksi ja tätä kautta saatiin myös resursseja metsäpatologien oman laboratorion varusteluun. Metsätieteiden talossa sijaitsevan laboratorion valmistumiseen meni lähes vuosi kaikkine suunnittelu-, hankinta- ja asennustöineen.

Professorit Jari Valkonen, Fred Asiegbu ja Yong-Hwan Lee uudessa laboratoriossa.

Metsäpatologian tutkimusryhmä on kasvanut noin 20 henkilön suuruiseksi ja kaikki olivat avajaisissa silmin nähden onnellisia ja ylpeitä uusista työtiloistaan. Metsäpatologit eivät kuitenkaan pidä tiloja ja laitteita vain itsellään, vaan yhteistyö kasvipatologien kanssa jatkuu. Asiegbu toivottikin vastavuoroisuusperiaatteen mukaisesti myös naapurilaitoksen tutkijat tervetulleiksi uuteen metsäpatologian laboratorioon.

Lisätietoja metsäpatologian tutkimusryhmästä: Forest Pathology Research Lab
Tiedote metsäpatologian tutkimusryhmän uusimmista tutkimustuloksista: Niskalenkki juurikäävästä askeleen lähempänä perimän sekvensoinnin ansiosta.
Biotekniikan opetus maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Kuva: Tommaso Raffaello
Teksi: Salla Mehtälä