Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Uusien pääaineiden ensimmäiset opiskelijat aloittivat opintonsa

Laitokselle valitut uudet opiskelijat aloittivat orientoivan viikon tuutoriensa johdattamana elokuun viimeisenä maanantaina. Virallisesti lukukausi alkaa 5.9., jolloin fuksit saavat seurakseen myös vanhat opiskelijat. Tänä syksynä myös laitoksen uudistettu opetusohjelma saa tulikasteensa.

Orientoivat viikon tarkoitus on johdattaa uudet opiskelijat jouhevasti yliopisto-opintojen pariin ja tutustuttaa ulkopaikkakuntalaiset Viikin kampukseen ja uuteen kotikaupunkiinsa sekä tietysti muihin opiskelijoihin. Orientoivalla viikolla fukseille selviävät yliopiston atk-järjestelmien käyttölupa-asiat, perehdytään kieliopintoihin, saadaan uutta näkökulmaa oppimiseen ja elämään filosofi Pekka Himasen luennolla, eikä unohdeta hauskanpitoakaan.

Tiistaina 30.8. fuksit ja laitoksen väki tutustuivat toisiinsa laitospäivässä. Ohjelmassa oli niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin uusien opintosuuntienkin esittely. Esittelykierroksella ilmeni, että metsien ekologian ja käytön pääaineeseen valittujen kotipaikat olivat ympäri Suomea ja huomattavalla osalla oli jo metsäalan kokemusta ja ammattitaitoa taustalla. Metsäekonomian ja markkinoinnin opiskelijat olivat puolestaan pääsääntöisesti pääkaupunkiseudun kasvatteja.

Päiväohjelman lisäksi tuutorit ovat järjestäneet yhteistä iltaohjelmaa ja viimeistään fuksibileissä tulevat tutuiksi oman tuutoriryhmän ulkopuolisetkin kurssikaverit.

Fuksien opiskelut alkavat peruskursseilla syyskuun alussa ja ensimmäinen kenttäjakso on jo lokakuussa Hyytiälän metsäasemalla.

Laitospäivässä metsävarojen hallinta -opintosuunnan rastilla fuksit tallentuivat kalansilmäkameran objektiivin läpi. Kuvassa taustalla yliopistonlehtori Ilkka Korpela. Yläkuvassa poseeraavat metsien ekologian ja käytön uudet opiskelijat ja heidän tuutorinsa.

Metsätieteiden laitos toivottaa kaikille uusille ja vanhoille opiskelijoilleen antoisaa, opettavaista ja elämäniloista opiskeluvuotta 2011-2012! 

Kuvat: Juha Rikala ja Ilkka Korpela
Teksti: Salla Mehtälä