Uutisia ja tiedotteita Yhteystiedot

Metsätieteiden laitos
PL 27 (Latokartanonkaari 7)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi
Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi
Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi
Hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

Sami Berghäll palasi Viikkiin ja aloitti yliopistonlehtorina kesäkuussa

Kesän kynnyksellä aloitti metsätieteiden laitoksella metsäteollisuuden markkinoinnin ja johtamisen yliopistonlehtorina MMT Sami Berghäll. Vaikka työhuone on sama, kuin edellisen työrupeaman aikana, on Viikissä Samin poissa ollessa muuttunut moni asia. Metsälaitokset ovat yhdistyneet, oppiaineita on muutettu ja henkilökunnassa on tapahtunut vaihdoksia.

Sami Berghäll on metsätieteiden kasvatti ja väitellyt puumarkkinatieteestä vuonna 2003. Työskenneltyään joitain vuosia yliopistolla vaihtui tutkijan rooli rahoituspäätösten tekijäksi Tekesissä. Yhteys akateemiseen maailmaan säilyi kuitenkin kiinteänä ja tilaisuuden tullessa paluu yliopistolle tuntui mielekkäältä tavalta vaikuttaa alan kehitykseen ja menestymiseen.

-Yliopistolla on mahdollisuus lähestyä järjestyneesti ja syvällisesti asioita, Berghäll pohtii ja toteaa sen yhdeksi syyksi paluuseensa Viikkiin.

Berghäll aikookin jatkaa Tekesissä vastuualueenaan olleiden aiheiden parissa nyt tutkijan näkökulmasta. Erityisesti hän on kiinnostunut aineettomasta pääomasta, joka muodostuu muun muassa henkilöstön osaamisesta, sidosryhmäsuhteista ja organisaation tietojärjestelmissä olevasta informaatiosta. Tavoitteena on selvittää aineettoman pääoman määrää, rakennetta ja vaikutusta metsäsektorilla ja metsäsektorin toiminnassa.

Vapaa-ajalla entinen alamäkilaskija ja kiipeilijä on siirtynyt rauhallisempiin askareisiin. Kesä on kulunut venettä ja kesämökkiä kunnostaessa.
- Meri on harrastus ja pakopaikka – kaikessa rajuudessaan, toteaa vannoutunut merimies.

Laitoksen oppiaineet uudistuvat
Puumarkkinatieteen yliopistonlehtorin nimike muutettiin tehtävän uudelleen täytön yhteydessä metsäteollisuuden markkinoinnin ja johtamisen yliopistonlehtorin tehtäväksi, mikä vastaa syksyllä 2011 voimaan tulevaa, uutta oppiaineen nimeä. Laitoksen pääaineiden ja oppiaineiden nimet ja opetusohjelmat muuttuvat tuolloin laajemminkin laitoksella tehdyn opetuksen kehittämistyön tuloksena.

Yliopistonlehtori Sami Berghällin yhteystiedot: etunimi.sukunimi@helsinki.fi, huone 512, puh. 09 191 57982, GSM 050 318 2424.

Teksti: Salla Mehtälä