Merihistoria

Merihistorian etusivu Opiskelu Opiskelun tueksi Tutkimus Henkilökunta Linkit In English

Yhteystiedot:

Käyntiosoite:
Unioninkatu 38 D 217, 2. kerros.

Postiosoite:
Merihistorian opintokokonaisuus
PL 59
00014 Helsingin yliopisto

puh. 02941 22633

Amanuenssi: Katarina Koskiranta
e-mail: katarina.koskiranta(at)helsinki.fi

Huom! Amanuenssi antaa opintoneuvontaa ainoastaan vastaanottoaikoina tiistaisin ja torstaisin klo 11-12.

MERIHISTORIAN OPINTOKOKONAISUUS

TehostekuvaMerihistoria on monitieteinen opintokokonaisuus, joka koostuu meriarkeologian, merietnologian ja merihistorian opinnoista. Tavoitteena on antaa opiskelijalle monipuolinen kuva ihmisen suhteesta mereen, sen kulttuurisista muodoista sekä niiden muuttumisesta eri aikoina ja eri historiatieteiden näkökulmasta. Aihepiireinä ovat mm. meren ja rannikon elinkeinot, ammattiryhmät, asuminen ja liikkuminen sekä kauppamerenkulku. Erityiskysymykset-osiossa perehdytään merellisten kulttuurien ja historian tutkimukseen peruskurssia syvemmin ja selkeämmin eri tieteenalojen näkökulmasta. Kokonaisuuden päättää praktikum, jonka tarkoituksena on perehdyttää opiskelija merellisten kulttuurien tutkimukseen käytännön harjoitusten avulla.

Merihistorian opinnot antavat historia- ja kulttuuriaineiden opiskelijoille valmiuksia tieteelliseen työskentelyyn merenkulun historian selvittämiseksi ja erityisvalmiuksia, joita merellistä historiaamme tallettavat museot tarvitsevat.

tehostekuva

Historia ja nykypäivä

Merihistorian opetusta oli ennen 1990-lukua järjestetty Suomen yliopistoissa vain lähitieteiden puitteissa - merihistorian opetusta laajemmassa mittakaavassa ei missään yliopistossa ollut annettu.

 

Ajankohtaista

Kaikille avoin Merihistorian monitieteinen peruskurssi Helsingin yliopistossa 4.9.–11.12.2015.

 


WebOodi WebOodi

Webmail

Alma