Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous-metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Citymehiläisten tarhaus kasvattaa suosiotaan

Tiesitkö, että mehiläiset viihtyvät kaupungissa ja että kaupunkilaismehiläisten hunaja on erityisen aromikasta? Aiheesta lisää aamuTV:n lähetyksessä.

Katso ohjelma »»

 

Ilmastonmuutos voi vaikeuttaa Euroopan vehnäteollisuutta

Eurooppa on maailman suurin vehnäntuottaja - vain riisiä kasvatetaan enemmän kuin vehnää. Agroekologian dosentti Rötter Reimund on ollut osana tutkimusta, joka on kantanut huolta ilmastonmuutoksen haittavaikutuksista vehnäntuotannossa.

Lue lisää »»

Bisnesajattelu vetää nuoria maatalousopintoihin Keniassa

Ennen Nairobin yliopiston opinnoissa keskityttiin tiukemmin tuotantoon. Nyt ideana on agribisnes, jossa huomioidaan koko tuotanto- ja kulutusketju.

Lue lisää »»

Maatila voi pienentää energiakustannuksiaan monella tavalla

Maaseudun energia-akatemia -hanke keräsi tähän saakka kattavimman tiedon maatalouden ja maaseudun energiankäytöstä ja energiatehokkuudesta.

Lue lisää »»

Hyönteishotellissa majailee puutarha-apulaisia

Hyönteisetkin voivat tarvita kesämökin. Mikkelissä Helsingin yliopiston puutarhassa oleva hyönteishotelli majoittaa monenlaisia pörriäisiä ja ötököitä.

Lue lisää »»

Tutkimusrehut teinihanhien suihin

Maataloustutkijat ovat voimattomia kasvavan valkoposkihanhilauman edessä. Niiden herkuttelu vaikeuttaa kotieläinten ravitsemustutkimuksia. Ääni ja laser eivät auta – mikä neuvoksi?

Lue lisää »»

Laitoksen opiskelijavalinnat on julkistettu

Vuoden 2014 valinnat on nyt julkistettu. Kaikille valintakokeessa läsnäolleille on lähetetty kirje valinnan tuloksista.

Lue lisää »»

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2014

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»