Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

 

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Ympäristöystävällistä maataloutta Itämeren hyväksi

BSAG-Itämeriyhteistyön ympäristöteknologiaseminaari 27.2. kokosi edustavan joukon suomalaisia ja venäläisiä pohtimaan Itämeren pelastamista maatalouden näkökulmasta.

Lue lisää »»

Tutkittua tietoa tuorekasvisten hygieniasta

Laitoksen julkaisusarjassa on julkaistu kirjallisuuskatsaus pilkottujen tuorekasvisten hygieniasta. Katsaus on tuotettu osana Tuorekasvisten turvallisuuden parantaminen (TUOPRO) -hanketta.

Lue lisää »»

Stipendit kannustavat ajankohtaiseen tutkimukseen

Kevät on alkanut kohisten ja tiedekuntaan on myönnetty useita stipendejä. Nordea Pankin Maataloussäätiö sekä monikansallinen yritys Yara ovat molemmat palkinneet ajankohtaisista aiheista tehtyjä opinnäytetöitä ja niiden tekijöitä.

Lue lisää »»

Laitos juhli Alumnipäivää

Viikissä kävi iloinen kuhina, kun tiedekunnan jo valmistuneet opiskelijat kokoontuivat Alumnipäivän viettoon. Tilaisuudessa pääsi kuulemaan uusimpia tiedeuutisia, tapaamaan vanhoja tuttuja ja verestämään muistoja omilta opiskeluajoilta.

Lue lisää »»

 

Studia Generalia suurten kysymysten äärellä

Studia Generalia -luentosarjassa 12.2. yliopistonlehtori Tomas Roslin tarkastelee luonnon järjestystä tutkimuksensa näkökulmasta. Yleisöluento on nähtävillä verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen.

Lue lisää »»

 

Toukokuussa lumoudutaan jälleen kasveista!

Euroopan kasvitiedejärjestö EPSOn Lumoudu kasveista -päivässä 18.5. on mukana kymmeniä maita ja satoja tapahtumia. Tervetuloa mukaan, kasveista kiinnostuneet!

Lue lisää »»

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2015-16

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»