Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Varainhankinta

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven opetus- ja tutkimustila Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Viikissä hurisevat kasvitutkimuksen huippulaitteet

Silmämääräinen arviointi ja käsin mittailu vähenevät kasvitutkimuksissa, kun Viikkiin on saatu huippumodernit, koko Suomea palvelevat kuvantamislaitteistot. Kerätty tieto auttaa esimerkiksi kasvitautien aiheuttaman stressin ymmärtämisessä ja vähentämisessä.

Lue lisää»»

 

Visioita tulevaisuuden ruoasta

Viikissä järjestetään 23.9. urbaani ruokafestivaali Foodcycle. Kolmatta kertaa järjestettävä ilmaistilaisuus pohtii muun muassa, mitä on ekologinen ja eettinen syöminen – nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää»»

 

Päivä maalla keskellä kaupunkia

Viikin opetus- ja tutkimustila tempaisee kumppaniensa kanssa 13.9. jokavuotisessa Päivä maalla -tapahtumassa, jolloin pääsee tutustumaan ehtaan maalaismeininkiin.

Lue lisää »»

Kasvintuotantotieteissä opettajamuutoksia

Tomas Roslinin siirryttyä professoriksi Ruotsiin ja Fred Stoddardin professoriksi elintarvike- ja ympäristötieteiden laitokselle heidän sijallaan kasvintuotantotieteiden opettajina toimivat yliopistonlehtori Iryna Herzon ja tutkijatohtori Priit Tammeorg.

Lue lisää »»

 

Monialaisuus yliopiston valtti myös biotaloudessa

Biotalousseminaarissa 2.9. todettiin, että yliopistolla ja sen kumppaneilla on mahdollisuus tempaista biotalous nousuun. Bioenergian tutkimisen lisäksi biotalouteen nivoutuu muita teknologioita, elämäntieteitä, luonnontieteitä, ruoan- ja rehuntuotanto sekä kestävä kehitys.

Lue lisää »»

 

The power of the bean

University lecturer Fred Stoddard participates in the Helsinki Challenge Ground and Growth team aiming to help farmers to adopt more ecological cultivation methods without jeopardising a secure income.

Lue lisää»»

Maataloustieteen Päivät 2016 Viikissä

Maataloustieteen Päivät 2016 järjestetään Helsingissä 12.-13. tammikuuta. Abstraktin voi lähettää sähköisesti 24.8. mennessä.

Lue lisää »»

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2015-16

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»