Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

 

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Tiedekunnan tuutorihaku on auennut

Tuutorointi on palkitsevaa ja hauskaa - ja parhaillaan myös kansainvälistä. Hyödyllisten uusien taitojen ja ystävien lisäksi tuutoroinnista saa myös opintopisteitä. Haku on auki helmikuun puoleenväliin saakka.

Lue lisää »»

 

Toukokuussa lumoudutaan jälleen kasveista!

Euroopan kasvitiedejärjestö EPSOn Lumoudu kasveista -päivässä 18.5. on mukana kymmeniä maita ja satoja tapahtumia. Tervetuloa mukaan, kasveista kiinnostuneet!

Lue lisää »»

Tieteen päivillä puhutaan sattumasta

Tieteen päivillä kuullaan perjantaina 9.1., miten sattuma maataloudessa voi vaikuttaa ratkaisevasti monessa eri tuotantosysteemin osassa.

Lue lisää »»

 

Helsinki-palkinto puutarhatieteen opinnäytetyöstä

Puutarhatieteen pro gradu poiki Marjo Valinille Helsingin kaupungin myöntämän Helsinki-palkinnon. Opinnäytetyön aiheena oli Maaperän siemenpankit Suomenlinnan kedoilla.

Lue lisää »»

 

Järkeviä valintoja, parempia lehmiä

Eläinjalostus on nopea, hallittu tapa parantaa eläinten vointia ja tuottavuutta ja päästä eroon vioista, sanoo alan tuore professori. Apuna palvelee matematiikka.

Lue lisää »»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2015-16

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»