Laitos
  blogi  
  FB  

Pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Toimisto:
Maataloustieteiden laitos
Latokartanonkaari 5
(PL 27)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 09 191 58500
fax. 09 191 58582

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

facebook

twitter

youtube

LERU

  AFSci  

HY:n Think Wall

HY

 

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous-metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Tutkimuskohteena ihmisterveydelle suotuisat maidon omegarasvahapot

Kulttuurirahasto on myöntänyt MMT Anni Halmemies-Beauchet-Filleaulle tunnustuksen ansiokkaasta väitöskirjatutkimuksesta lehmänmaidon rasvahappokoostumuksen parissa.

Lue lisää»»

 

Kattava sarja maatalouden energiatietoudesta

Energia-akatemia -hankkeessa tuotetaan aineistoja maatalouden energiatietoudesta ja energian tehokkaasta käytöstä. Oppaita on julkaistu maataloustieteiden laitoksen julkaisusarjassa.

Tutustu julkaisusarjaan »»

 

Mullistava 3D-mittauslaitteisto kasvigeenien tutkimiseen

Maataloustieteiden laitoksen tutkijoita on mukana rakentamassa suurta kasvigeenien kuvantamisyksikköä Viikin kampukselle.

Lue lisää»»

 

Ruokamaakunnan alumnit koolla

Seinäjoki isännöi maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ensimmäistä Helsingin ulkopuolella järjestettyä alumnitilaisuutta.

Lue lisää»»

Tapahtuma 10.5.: Viikin lehmät kesälaitumille

Viikin opetus- ja tutkimustilalla kirmaillaan kesälaitumille lauantaina 10.5. kello 11-14 oheisohjelman säestyksellä. Tervetuloa!

Lue lisää»»

 

Porojen jalostusvalinta on kestävällä pohjalla

MMM Kirsi Muuttoranta selvitti 21.3. tarkastetussa väitöskirjassaan porojen jalostusvalinnan nykytilaa ja mahdollisuuksia parantaa porotalouden tuottavuutta valintajalostuksen avulla.

Lue lisää»»

 

Tähtäimessä sähköinen haku tohtorikoulutukseen

Päivi Tikan koordinoiman, Viikin kampukselta ohjatun Ympäristö-, elintarvike- ja biotieteellisen tutkijakoulun piiriin kuuluu kuusi tohtoriohjelmaa, joissa opiskelee yhteensä noin 550 tohtorikoulutettavaa.

Lue lisää»»

Maatalous-metsätieteellinen on Suunnannäyttäjä

Taloussanomat esittelee Suunnannäyttäjät -artikkeli- ja videokokonaisuudessa oman alansa menestyneimpiä ja kiinnostavimpia yrityksiä ja organisaatioita Suomessa.
Katso video»»
Lue lisää»»

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2014

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»