Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Toimisto:
Maataloustieteiden laitos
Latokartanonkaari 5
(PL 27)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 02941 58500

Varainhankinta

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven opetus- ja tutkimustila Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Millaista on maataloustieteiden opiskelu?

Sampsa ry eli maatalousylioppilaiden yhdistys on koostanut videon maataloustieteiden opiskelusta.

Lue lisää »»

 

Palkoviljalla pystyy korvaamaan soijarouhetta siipikarjanrehussa

Väitöstutkimuksen mukaan palkoviljoilla voidaan korvata osa soijarouheesta siipikarjanrehuissa. Palkoviljojen käyttö kotieläinten rehuna parantaa proteiiniomavaraisuutta. Palkoviljojen viljelyn lisääminen ja niiden käyttö kotieläinten rehuna on tehokas keino saavuttaa parempi valkuaisomavaraisuus, väitöstyössä todetaan.

Lue lisää »»

 

Maatalousmaan kunnostaminen avainasemassa ilmastonmuutoksen hillinnässä Etiopiassa

Helsingin yliopiston väitöstutkimuksen mukaan ilmastonmuutosta voidaan hillitä ja ruokaturvaa edistää Etiopiassa parhaiten eroosiosta kärsivän maatalousmaan kunnostamisella: Maan hiilinielu kasvaisi ja orgaanisen aineen lisääntyminen edistäisi maan kasvukuntoa.

Lue lisää »»

Kestävän ruuantuotannon asiantuntijaksi

Ruoantuotanto on aikamme polttavimpia kysymyksiä niin Suomessa kuin globaalisti. Miten ja missä ruoka tuotetaan? Riittävätkö ruoka ja raaka-aineet kaikille? Onko ruoantuotanto taloudellisesti kannattavaa ja luonnonvaroja kestävästi käyttävää?

Lue lisää »»
Katso video »»

 

Maataloustieteen päivät – mahtava ohjelma ja osallistuva yleisö

Puolelle tuhannelle osallistujalle oli tarjolla yli 150 esitystä ja posteria ja mielenkiintoisia keskusteluita niin luentosaleissa kuin käytävilläkin. Ohjelman punaisena lankana oli biotalous. Abstraktikirja (pdf-tiedosto).

Lue lisää »»

 

Kalsiumia ja rautaa sisältävä materiaali sitoo hyvin valumavesien fosforia

Väitöstutkimuksessa testattiin erilaisten teollisuuden sivutuotteiden toimivuutta maatalouden valumavesien puhdistuksessa. Testatut fosforin sitojamateriaalit sisälsivät runsaasti joko kalsiumia tai rautaa. Yksi tutkituista materiaalista sisälsi molempia, ja se osoittautui kokeissa lupaavimmaksi.

Lue lisää»»

Viikissä hurisevat kasvitutkimuksen huippulaitteet

Silmämääräinen arviointi ja käsin mittailu vähenevät kasvitutkimuksissa, kun Viikkiin on saatu huippumodernit, koko Suomea palvelevat kuvantamislaitteistot. Kerätty tieto auttaa esimerkiksi kasvitautien aiheuttaman stressin ymmärtämisessä ja vähentämisessä.

Lue lisää»»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2016-17

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»