Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Muutoksia agroteknologian opetushenkilökunnassa

Kuluva lukuvuosi on tuonut tullessaan muutoksia agroteknologian opetushenkilökuntaan.

Lue lisää »»

 

Koko porukalla Päivään maalla

Perinteinen Päivä Maalla -tapahtuma Gardeniassa, Viikin opetus- ja tutkimustilalla sekä Viikin kirkolla taas sunnuntaina 14.9.2013 kello 10-15. Tervetuloa koko perheen voimin!

Lue lisää »»

Tietovisa ja aerogeeli kiinnostivat Herkkujen Suomessa

Tiedekunnan osastolla keskusteltiin muun muassa kotimaisista viljoista, Viikin lehmistä, valkoposkihanhista ja kuusen galaktoglukomannaanista.

Lue lisää »»

 

Yhteisiä koulutusohjelmia Viikin kampukselle

Kahden tiedekunnan yhteiset molekyylibiotieteiden ja ympäristötieteiden koulutusohjelmat käynnistyvät lukuvuoden 2015 alusta.

Lue lisää »»

 

Ruralia-instituutti yhdistyy maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan

Seinäjoella ja Mikkelissä toimiva Ruralia-instituutti yhdistyy osaksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

Lue lisää »»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2014

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»