Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous-metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Yhteisiä koulutusohjelmia Viikin kampukselle

Kahden tiedekunnan yhteiset molekyylibiotieteiden ja ympäristötieteiden koulutusohjelmat käynnistyvät lukuvuoden 2015 alusta.

Lue lisää »»

 

Ruralia-instituutti yhdistyy maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan

Seinäjoella ja Mikkelissä toimiva Ruralia-instituutti yhdistyy osaksi Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

Lue lisää »»

 

Herkkujen Suomi alkaa taas

Pöytä on katettu herkkusuille, kun lähiruokamessut saapuvat Rautatientorille elsingin sydämeen 21-23. elokuuta. Tule mukaan!

Lue lisää »»

 

Luonto antaa, opiskelijat mittaavat

Eurooppalainen kesäkoulu kokoontuu Viikkiin ja Hyytiälään puntaroimaan yliopiston tilusten tuottamaa hyvää: veden- ja ilman puhdistusta, typensidontaa, pölyttäjiä, hiilensidontaa…

Lue lisää »»

 

Sampsalaiset kävivät Okra-messuilla

Maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa edusti Okra-messuilla hyvässä tunnelmassa.

Lue lisää »»

 

Citymehiläisten tarhaus kasvattaa suosiotaan

- Tarhamehiläinen on todennäköisesti maailman tärkein yksittäinen eliölaji, sanoo professori Heikki Hokkanen.

Lue lisää »»
Katso ohjelma »»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2014

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»