Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Varainhankinta

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven opetus- ja tutkimustila Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Aika on kypsä hyönteisille

Taloustieteen opiskelijoiden perustama yhdistys ajaa hyönteistalouden asiaa. Tulevaisuuden tavoitteina on muun muassa muuttaa elintarvikelakia ja saada hyönteiset lautaselle. Ennen sitä tarvitaan paljon työtä, tieteellistä tutkimusta ja rohkeutta

Lue lisää»»

Farmari-messut houkuttelivat Pohjois-Karjalaan

Farmari-messut keräsivät jälleen yhteen alan kovimmat ammattilaiset, mutta tarjosivat nähtävää ja koettavaa myös kuluttajille. Tiedekuntaa esittelemässä olivat reippaat sampsalaiset, jotka ovat olleet jo vuosia tuttu näky messuilla. Messujen vahvimpia teemoja tänä vuonna olivat biotalous ja uusi alan teknologia.
Lue lisää »»
Lue blogikirjoitus »»

Maataloustieteen Päivät 2016 Viikissä

Maataloustieteen Päivät 2016 järjestetään Helsingissä 12.-13. tammikuuta. Abstraktin voi lähettää sähköisesti 24.8. mennessä.

Esitelmä- ja posteripyyntöön »»

 

Viikin kasvitutkijoita eivät tiedekuntarajat pidättele

Viikin kasvitieteen keskus ViPS haluaa pitää huolta kasveihin liittyvästä tutkimuksen, tutkijakoulutuksen ja perusopetuksen yhteistyöstä kampuksella. Mukana on 31 tutkimusryhmää ja yli 120 tutkijaa.

Lue lisää»»

 

Hyviä käytäntöjä tuorekasviksia valmistaviin yrityksiin

Tuorekasviksia pilkkoville yrityksille valmistui valtakunnallisessa hankkeessa hyvän käytännön ohje. TUOPRO2-jatkoprojektissa järjestetään ohjeen tiedotus- ja koulutustilaisuuksia.

Lue lisää»»

 

Genetiikan opetuksen hakusivusto nyt verkossa

Maatalous-metsätieteellisen ja bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan tarjoama perinnöllisyystieteen opetus löytyy nyt helposti yhdestä paikasta.

Lue lisää »»

 

Apurahoja puutarha-alan tutkimukseen

Maiju ja Yrjö Rikalan puutarhasäätiö jakoi apurahoja ja tunnustuksia. Yliopistonlehtorit Leena Lindén ja Pauliina Palonen saivat rahoitusta tutkimuksilleen.

Lue lisää»»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2015-16

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»