blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila
Kandiohjelmat Maisteriohjelmat

Yhteystiedot

Maataloustieteiden laitos
Latokartanonkaari 5  (PL 27)
00014 Helsingin yliopisto

Opiskelijapalvelut:
viikki-student@helsinki.fi

Opintosuoritusten rekisteröintipyynnöt:
viikki-register@helsinki.fi

Jatko-opintoasiat:
viikki-phd@helsinki.fi

Liikkuvuuspalvelut:
studentexchange@helsinki.fi

Henkilöstöasiat:
hr-mm@helsinki.fi

Viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
comms-viikki@helsinki.fi

Muut hallintoasiat:
mmtdk-hallinto@helsinki.fi

 

Varainhankinta

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

Katso tästä uusin Agricultural and Food Science -lehden numero

LERU

Maataloustieteiden laitos

talviMaataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven opetus- ja tutkimustila Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

Laitos on mukana kolmessa uudessa kandiohjelmassa (Maataloustieteet, Molekyylibiotieteet ja Ympäristötieteet) ja kolmessa uudessa maisteriohjelmassa (Maataloustieteet, Kasvibiologia ja Ympäristömuutos ja globaali kestävyys), jotka aloittavat toimintansa syksyllä 2017.

 

Neljälle opinnäytetyölle Yaran stipendi

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta ja Yara Suomi Oy kannustavat opiskelijoita pohtimaan ruuantuotantoa kestävästi ja tehokkaasti tuottavan maatalouden näkökulmasta. Vuoden 2016 stipendit, yhteensä 12 000 euron arvosta, on myönnetty neljälle opinnäytetyölle.

Lue lisää »»

onnittelu

 

Professori Pekka Uimarista tiedekunnan Hyvä Opettaja

Kotieläinten jalostustieteen ja -biotekniikan professori Pekka Uimarille on ojennettu maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan Hyvä Opettaja -palkinto. Kotieläintieteen alalle tuli tuplasti tunnustusta, kun Vuoden Väitöskirja -palkinto myönnettiin kotieläintieteestä väitelleelle Kaarina Matilaiselle.

Lue lisää »»

Pekka Uimari

 

Professori Aila Vanhatalosta Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen

Kotieläintieteen professori Aila Vanhatalo on valittu Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi. Hän on tutkinut laajasti palkokasvien hyväksikäyttöä ja vaihtoehtoisia valkuaislähteitä märehtijöiden ravitsemuksessa; tavoitteena on edistää ja kehittää kestävää kotieläintuotantoa.

Lue lisää »»

Aila Vanhatalo

 

Keskustelua geenimuuntelusta

HSTV:n tiedeohjelma Sfäärissä keskustellaan geenimuuntelusta ja mm. siitä, miksi Suomessa kauppojen hyllyiltä ei
löydy GMO-tuotteita.

Katso video »» (kohdassa 8:56)

Sfääri

 

Poikkitieteellistä oppimista ja innovaatioita

Hyvä yhteiskunta Master Class -ohjelman voittajaryhmässä on mukana maataloustieteellistä väriä. Ryhmä kehitti palvelusivuston, joka kokoaa yhteen vanhuksille palveluita tarjoavia yrityksiä.

Lue lisää »»

 

Parasta ruokaa, hyvää elämää – Visio tulevaisuuden ruokajärjestelmästä

Tervetuloa tulevaisuuden ruokavision julkistamistilaisuuteen 29.3.! Keskustelua ruoan tuotannosta ja kulutuksen kestävyydestä, ruokaturvasta ja huoltovarmuudesta.

Lue lisää »»

 

Uusi opas projektityöskentelyyn

Tieteestä toimintaa -verkosto julkaisi oppaan projektityöskentelystä. Opas on tarkoitettu opiskelijoiden käytettäväksi projektikursseilla. Opettajat taas voivat hyödyntää opasta uusien ja olemassa olevien projektikurssien suunnittelussa.

Lue lisää »»

 

Maaperän hiili on vähentynyt peltomailla

Kivennäismaiden maaperän hiili on vähentynyt peltomailla viimeisten vuosikymmenien aikana, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta. Maaperäseurannan perusteella hiiltä on kadonnut kivennäismaiden pintaosasta vuosittain noin 220 kg hehtaarilta.

Lue lisää »»

 

Millaista on maataloustieteiden opiskelu?

Sampsa ry eli maatalousylioppilaiden yhdistys on koostanut videon maataloustieteiden opiskelusta.

Lue lisää »»

 

Kestävän ruuantuotannon asiantuntijaksi

Ruoantuotanto on aikamme polttavimpia kysymyksiä niin Suomessa kuin globaalisti. Miten ja missä ruoka tuotetaan? Riittävätkö ruoka ja raaka-aineet kaikille? Onko ruoantuotanto taloudellisesti kannattavaa ja luonnonvaroja kestävästi käyttävää?

Lue lisää »»
Katso video »»

 

Maataloustieteen päivät – mahtava ohjelma ja osallistuva yleisö

Puolelle tuhannelle osallistujalle oli tarjolla yli 150 esitystä ja posteria ja mielenkiintoisia keskusteluita niin luentosaleissa kuin käytävilläkin. Ohjelman punaisena lankana oli biotalous. Abstraktikirja (pdf-tiedosto).

Lue lisää »»

 

Viikissä hurisevat kasvitutkimuksen huippulaitteet

Silmämääräinen arviointi ja käsin mittailu vähenevät kasvitutkimuksissa, kun Viikkiin on saatu huippumodernit, koko Suomea palvelevat kuvantamislaitteistot. Kerätty tieto auttaa esimerkiksi kasvitautien aiheuttaman stressin ymmärtämisessä ja vähentämisessä.

Lue lisää»»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2016-17

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»