Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

 

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

 

Nyt saa hakea! Yhteishaku käynnistynyt

Tällä viikolla käyntiin pyörähtäneessä yhteishaussa voi hakea maataloustieteiden hakukohteeseen, johon agroteknologian, kasvintuotantotieteiden, kotieläintieteen ja maaperä- ja ympäristötieteen opintosuunnat yhdistyivät. Yliopiston koulutustarjonta on koottu tänä vuonna hakijoiden helpottamiseksi yhdelle verkkosivulle.

Lue lisää »»

 

Maatiloilta puhdasta polttoainetta

Uudenlaisessa bioreaktorissa mikrobit muuntavat vetyä ja hiilidioksidia metaaniksi. Tekniikkaa voisi soveltaa maatiloilla, joilla on sekä tuulivoimala että biokaasureaktori.

Lue lisää »»

 

Osuuskunnista ratkaisuja kestävään kehitykseen

Osuuskunnat ovat lisänneet tärkeyttään – niissä on mahdollista yhdistää ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys.

Lue lisää »»

Lumoudu kasveista -aiheinen valokuvaus- ja taidekilpailu

To celebrate the Fascination of Plants Day 2015 we are running a photography competition and an artwork competition for which participation is open to everyone!

Read more »»

Ympäristöystävällistä maataloutta Itämeren hyväksi

BSAG-Itämeriyhteistyön ympäristöteknologiaseminaari 27.2. kokosi edustavan joukon suomalaisia ja venäläisiä pohtimaan Itämeren pelastamista maatalouden näkökulmasta.

Lue lisää »»

Tutkittua tietoa tuorekasvisten hygieniasta

Laitoksen julkaisusarjassa on julkaistu kirjallisuuskatsaus pilkottujen tuorekasvisten hygieniasta. Katsaus on tuotettu osana Tuorekasvisten turvallisuuden parantaminen (TUOPRO) -hanketta.

Lue lisää »»

Stipendit kannustavat ajankohtaiseen tutkimukseen

Kevät on alkanut kohisten ja tiedekuntaan on myönnetty useita stipendejä. Nordea Pankin Maataloussäätiö sekä monikansallinen yritys Yara ovat molemmat palkinneet ajankohtaisista aiheista tehtyjä opinnäytetöitä ja niiden tekijöitä.

Lue lisää »»

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2015-16

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»