Laitos
 

blogi

 
  MAAT
  MMTDK
  Tutkimustila

 

Kandidaattivaiheen uudet hakukohteet ja pääaineet

Maisterivaiheen pääaineet ja tutkimusalat

Yhteystiedot

Maisterivaiheeseen hakeminen

Fuksivuosi Viikissä

twitter

youtube

UH THINK WALL

  AFSci  

LERU

Maataloustieteiden laitos

Maataloustieteiden laitoksen (MAAT) tehtävä on maa- ja puutarhatalouden kasvintuotantoa, kotieläintuotantoa sekä näiden teknologiaa koskeva tieteellinen tutkimus sekä siihen perustuva ylin opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Laitoksen opiskelijat valmistuvat maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi ja saavuttavat agronomin arvon agroteknologian, biotekniikan, kasvintuotantotieteiden tai kotieläintieteen pääaineissa.

Laitos sijaitsee Viikin kampuksella. Siihen kuuluvat myös Viikin opetus- ja tutkimustila Helsingissä sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa. Maataloustieteiden laitos toimii osana Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellistä tiedekuntaa.

Tieteen päivillä puhutaan sattumasta

Tieteen päivillä kuullaan perjantaina 9.1., miten sattuma maataloudessa voi vaikuttaa ratkaisevasti monessa eri tuotantosysteemin osassa.

Lue lisää »»

 

Helsinki-palkinto puutarhatieteen opinnäytetyöstä

Puutarhatieteen pro gradu poiki Marjo Valinille Helsingin kaupungin myöntämän Helsinki-palkinnon. Opinnäytetyön aiheena oli Maaperän siemenpankit Suomenlinnan kedoilla.

Lue lisää »»

 

Järkeviä valintoja, parempia lehmiä

Eläinjalostus on nopea, hallittu tapa parantaa eläinten vointia ja tuottavuutta ja päästä eroon vioista, sanoo alan tuore professori. Apuna palvelee matematiikka.

Lue lisää »»

 

Application for Master's programmes has started

Application for Master's programmes through University Admissions Finland (UAF) opens on December 1, 2014 and closes on January 30, 2015.

Lue lisää »»

 

Genetiikkaportaali yhdistää Viikin tiedekuntien opetustarjonnan

Perinnöllisyystieteen opetusta annetaan Viikin kampuksella neljässä eri tiedekunnassa. Opetustarjonnan selkeyttämiseksi on kehitetty portaalia, jossa koko opintotarjonta esitellään opiskelijalle mielekkäällä tavalla.

Tutustu Genetiikkaportaalin betaversioon >>

 

Maataloustieteet korkealla maailmanrankingissa

Suomen Akatemian Tieteen tila 2014 -raportissa maataloustieteet arvioitiin yhdeksi maailman keskitason yläpuolelle sijoittuvista tieteenaloista.

Lue lisää »»

 

MAAT-laitoksen vastuulla oleva yhteinen opetus 2015-16

MAAT-laitoksen vastuulla on useita tiedekunnan yhteisiä opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia.

Lue lisää »»

opiskelijoita

 

Arkisto »»