Suomeksi Yliopiston etusivulle På svenska In English Kielivalinta
Helsingin yliopisto
Maantieteen laitos
Tietoa laitoksesta:
Pro gradujen ja lisensiaatintutkielmien ulkoasuohjeet

Maantieteen laitoksessa noudatetaan vuoden 2005 alusta alkaen yhtenäistä käytäntöä, jonka mukaan ainakin pro gradun kirjastokappale on sidottava oheisten ohjeiden mukaisesti koviin kansiin. Kannen väri, materiaali ja kanteen painettavat tiedot on määritelty.

Pro gradu-tutkielman kansimateriaalina on kangaspintainen ns. kluuttikansi ja sen väri on viininpunainen. Sidonta- ja värimallit ovat nähtävänä sekä alla mainituissa kirjansitomoissa että laitoksen toimistossa.

• - Elovaaran kirjansitomo, Vironkatu 9 (Kruununhaka)
    puh: puh. 09-135 6876 tai 09-136 7871
  • - Jokinen V & K Kirjansitomo, Tarkk´ampujankatu 9A (Ullanlinna).
    puh: 09-635 142 tai 635 143
    www: http://www.kirjansitomovkjokinen.fi/

Muiden kuin kirjastokappaleen sidosasu voi olla erilainen.

Gradu jätetään kolmena kappaleena: 1. työn ohjaajalle, 2. toiselle tarkastajalle ja 3. opponentille. Näistä kovakantinen versio sijoitetaan tarkastuksen ja hyväksymisen jälkeen Kumpulan tiedekirjastoon. Vuoden 2004 hintatietojen mukaan yksikköhinta on 15 - 25 euroa sidottavien kappaleiden lukumäärästä riippuen.

Muita ulkoasuohjeita: vasemman marginaalin leveys tulee olla 35 mm (hätätilassa 30 mm). Jos haluaa tehdä työn kaksipuolisena, on huomioitava, että sisämarginaalit ovat oikean levyiset.

Pro gradu -tutkielman nimiölehden malleineen saat tästä. Tutkielma kirjoitetaan äidinkielellä (suomi/ruotsi), perustellusta syystä se voidaan kirjoittaa myös englanniksi. Tutkielman arvosteluperusteet ja lisää teko-ohjeita, ks. Pro gradu -tutkielma: opinnäytetyön arviointi ja teko-ohjeet maantieteessä (PDF).

Pro gradu- ja lisensiaatintutkielmiin on liitettävä nimiölehden jälkeisiksi sivuiksi suomen- (tai ruotsin-) ja englanninkieliset tiivistelmälomakkeet täytettyinä: ( PDF , WPD , DOC , WP5 , LaTex ). Lisäksi tekijän tulee jättää myös 2 irrallista tiivistelmälomaketta, sekä suomeksi että englanniksi, tuodessaan gradut tarkastettavaksi.