Astu Wet Cityn maailmaan

Oletko koskaan miettinyt mihin kaupungin kaduille satanut vesi oikein joutuu? Jos vesi jäisi kaduille, ei kaupungissa pian pääsisi kulkemaan kuin kahluusaappailla. Kaupungeissa ihminen määrää veden kulusta ja on valjastanut sen omaan käyttöönsä. Hanasta tulee sopivan lämpöistä vettä aina kun haluamme ja lisäksi voi ostaa kaupasta vaikkapa pullotettua vettä. Ihminen on muokannut myös kaupungin purot mieleisekseen rakennetun alueen keskelle. Vesi kulkee nopeasti putkissa paikasta toiseen. Wet Cityn avulla voit selvittää minne kotitalosi katolle satanut vesi päätyy tai mistä hanasta ottamasi vesi oikein tulee.

Wet Cityssä käsitellään eri aihepiirejä kuten sadevettä, kaupunkipuroja tai kaupunkilampia. Jokaisesta jaksosta löytyy erilaisia tutkimusideoita. Voitte myös valita luokan kanssa koulun lähellä sijaitsevan kaupunkiveden ja ryhtyä tutkimaan sitä tarkemmin. Löydä kaupunkivesi ja astu Wet Cityn maailmaan!

WetCity oppimateriaali on tarkoitettu Helsingin 7.-9. luokkalaisille ja sitä voidaan soveltaen käyttää myös lukioissa maantiedon, biologian ja kemian opetuksessa.  Oppimateriaali koostuu oppilaan vihkosta ja erillisestä opettajan materiaalista.

Wet City materiaalin kirjoittajat:
Olli Ruth (olli.ruth@helsinki.fi) ja Sanna Vaalgamaa)  Helsingin yliopiston Maantieteen osastolta

WetCity oppilaan vihko PDF-tiedostona (1,5 Mb)

Wet City opettajan materiaali PDF-tiedostona (4,4 Mb)