Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Lammin biologinen asema
 

Tietoa asemasta:

Ajankohtaista:Locations of visitors to this page

Opetus- ja kurssitoiminta

Kurssit | Opetustilat | Ohjeita kurssilaisille viiva
Aseman aluetta
viiva
Lammin biologisella asemalla pidetään vuosittain yli 20 Helsingin yliopiston biologian ja lähitieteiden kurssia ja -seminaaria. Muita Helsingin yliopiston kursseja ja seminaareja järjestetään kymmenittäin. Asema toimii kurssi- ja seminaaripaikkana myös muille yliopistoille, korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille. Monet yliopistojen ulkopuoliset organi-saatiot ovat havainneet Lammin biologisen aseman erinomaiseksi seminaaripaikaksi. Asemalla järjestetään vuosittain myös useita kansainvälisiä kokouksia.
Asemalla on opetus- ja kurssikäyttöön majoitustiloja, kurssisaleja, ryhmätyöhuoneita, laboratoriotiloja, kirjasto sekä ruokala. Kurssilaisten käytettävissä on pieni määrä tietokoneita ja asemalla toimii yliopiston langaton verkko (wlan) HUPnet. Ympäristöalan kurssien käyttöön on monenlaisia näytteenotto- ja analysointivälineitä. Kurssilaisten kuljetukseen sopivia autoja tai veneitä on rajoitettu määrä. Tilojen, laitteiden ja kuljetusvälineiden käytöstä kannatttaa sopia hyvissä ajoin jo kurssitilojen varaamisen yhteydessä. Myös ruokailupalvelut tulee sopia kurssisaleja ja majoitusta varattaessa.

Helsingin yliopiston opiskelijoille ja seminaarilaisille työpäiviä kertyy Lammilla vuodessa lähes 6000; muille kävijöille noin 4000.

Mikä tekee Lammilla vietetystä kesästä niin erityisen, että sitä muistellaan vielä vuosien päästä? Lue Anni Kivirannan artikkeli Symbiontin juhlanumerosta (Symbiontti 3/2010): Lammin kesä: Miksi se on niin loistava?

Lue myös Nina Killströmin kenttäkurssin selviytymisopas! (Symbiontti 2/2013)