Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Lammin biologinen asema
 

Tietoa asemasta:

Ajankohtaista:Locations of visitors to this page

Aseman esittely

Aseman historia | Rakennukset ja sisätilat | ToimintakertomuksetviivaLammin biologinen asema perustettiin vuonna 1953 Lammin kirkkoherran vanhan pappilan maille. Yli puolen vuosisadan ajan asema on toiminut Helsingin yliopiston biologian ja lähitieteiden kenttäkurssien ja ympäristöntutkimuksen tyyssijana.

Lammin biologisella asemalla on päärakennuksen (1) lisäksi oppilasasuntola (2), tutkija- ja henkilökunta-asuntolat (3) sekä tutkimushalli (4). Aseman alueella on lisäksi verstas, rantasauna ja muutamia muita pieniä huoltorakennuksia. Innopark Oy:n toimitilat (5) sijaitsevat Pääjärventien vieressä samassa uudisrakennuksessa kuin LBAn tutkimushalli. Päärakennuksessa sijaitsevat tutkimus- ja opetustilat, tutkijoiden ja muun henkilöstön työhuoneet, ruokasali ja keittiö. Oppilasasuntolassa on 49 kahden hengen huonetta, saunaosasto sekä oleskelutila keittiöineen. Tutkija- ja henkilökunta-asuntoloissa on eri kokoisia asuntoja pidempiä aikoja asemalla työskenteleville henkilöille. Tutkimushallissa on useita tutkimuskäyttöön varustettuja huoneita.

piha
Aseman alue
Aseman alueen pinta-ala on noin 60 hehtaaria. Pääjärven rannan ja Linnamäen välinen metsäalue on lähes kokonaan suojeltu, joten siellä on kuljettava vain polkuja pitkin. Oppilasasuntolan takana olevalta niityltä lähtee opastettu luontopolku, joka kulkee Linnamäen huipun (168 m merenpinnan yläpuolella) kautta lehtometsän läpi Pääjärven rantaan ja edelleen asemalle. Aseman pihasta lähtee vuonna 2016 valmistettu Tiedeluontopolku. Aseman tiedepolku on uudenlainen interaktiivinen tiedeluontopolku, missä vierailija pääsee tutustumaan sivistävällä ja opettavaisella tavalla ekologiseen tutkimukseen. Tiede- ja luontopolun kartta voi ladata tästä.

Lue lisää siitä, mitä saa ja ei saa tehdä luonnonsuojelualueella.