Universitetets hemsida Suomeksi På svenska In English
Helsingfors universitet Humanistiska fakulteten
 

Magisterprogrammet
Kultur och Kommunikation

Kontaktuppgifter

Programmets universitetslektor och koordinator 2012-

Derek Fewster
Institutionen för filosofi, historia, kultur- och konstforskning
PB 59
Unionsgatan 38 A, 2. vån
00014 Helsingfors universitet

Mottagning to 11-12
tel. +358 2941 22827
derek.fewster@helsinki.fi


Tutorer 2016-2017

Sofia Erikkson

Ann-Marie Mäenmaa

ann-marie.maenmaa@helsinki.fi

Tutorernas hälsning

Kuva

.
Välkomna!


Tutorerna vill också önska er varmt välkomna till programmet och dess webbsidor. På studentliv-sidan får ni en inblick i studerandet och här berättar vi om arbetspraktiken och visar programmets möjligheter för det framtida yrkeslivet. Bekanta er gärna med detta under fliken studenter, praktik och arbetsliv, där några kul&komrater delar med sig av sina erfarenheter.


Vi tutorer hjälper nya studeranden att göra sig hemmastadda med programmet och i studiemiljön. Man får gärna vända sig till oss med allehanda större och mindre frågor som kan dyka upp i början. Vi har svar på allt från var de närmaste unicaféerna ligger till hur man anmäler sig till tenterna och vi bistår gärna er med olika praktiska tips.


Samvaron utanför föreläsningssalarna tycker vi är en minst lika viktig del av studierna som själva kurserna! Därför ordnar vi också både mer och mindre seriösa träffar under årets lopp, så att de nya får möjligheten att träffa både varandra och äldre studerande i programmet.


Skald heter ämnesföreningen som kul&komraterna grundade förra terminen. Alla nya studerande är varmt välkomna. Registrera dig gratis i föreningen hos föreningssekreterare ida-lotta.lind(at)helsinki.fi. Mera information om föreningen och dess program hittar ni genom att registrera er på facebook i gruppen Skald.


Inom gruppen på Kultur och Kommunikation har de studerande inte bara olika studiebakgrund, utan också olika huvudämnen. Det här kan till en början kännas nytt och ovant, så var det för oss i början åtminstone. Det har ändå visat sig vara en tillgång som sätter fyr på diskussionerna och föder nya insikter och idéer. Denna mångfald och tvärvetenskaplighet är det bästa med programmet, tycker vi. Den sprudlande gruppdynamiken möjliggör en intensiv men trevlig studiemiljö bland inspirerande människor.


Också dig, intresserade eller nya student, kan vi bistå med råd och dåd. Om du har frågor får du gärna kontakta oss. Vi besvarar frågor angående studierna, praktiska och tekniska grejer, själva kurserna och finns till som stödpersoner utanför den officiella studiehandledningen.


Kontakt:
Sissel Ray: sissel.ray(at)helsinki.fi
Jenny Österman: jenny.osterman(at)helsinki.fi

(15.8.2013)