Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Käyttäytymistieteellinen tiedekunta
 

Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö

Tietoa yksiköstä:

Yhteystiedot:

YTY
Siltavuorenpenger 20 R, 4. krs
PL 9, 00014 Helsingin yliopisto
Puh.: (09) 1911 (vaihde)

Sähköposti kurssiasioissa:
yty-yopeda@helsinki.fi

Arkisto

 • Opintopsykologien toiminnan aloittamisesta on kulunut 10 vuotta. Sen, sekä YTHS:n ja Nyytin juhlavuosien kunniaksi järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksen Juhlasalissa 75-vuotisseminaari 11.9.2009 klo 13-16 otsikolla Parempaa mielenterveyttä 75 vuotta - Opiskelijoiden hyvinvoinnin seminaari, jonne kaikille aiheista kiinnostuneille on vapaa pääsy. Kutsu ja ohjelma.

 • Dosentti, yliopistonlehtori Anne Nevgi Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksiköstä on elokuussa 2009 valittu EARLIN:n yliopistopedagogiikan erityisryhmän SIG:n koordinaattoriksi
  http://www.earli.org/special_interest_groups/higher_education

 • Emeritusprofessori Noel Entwistle Edinburghin yliopistosta
  vieraili Yliopistopedagogiikan tutkimus-ja kehittämisyksikössä ja piti 29.4.2009 yleisöluennon aiheesta "Integrative personal understanding and ways of encouraging it"

 • Uusi julkaisu: Nummenmaa A. R., Pyhältö K. & Soini T.(toim) (2008). Hyvä tohtori! Tohtorikoulutuksen rakenteita ja prosesseja. Tampere: Tampereen yliopistopaino Oy
  Kirja avaa näkökulmia tieteelliseksi asiantuntijaksi kehittymiseen erilaisten prosessien yhteisvaikutuksena.

 • A new University Pedagogy Course I in English starts in September 2008. Please read more about our course in English on our website Personnel Training.

 • Lisätietoa Helsingin yliopiston opiskelijoille tehtävästä Opiskelijan oppiminen ja oppimisympäristöt eli OPPI-kyselystä

 • Yliopistopedagogiikan luentosarjan seuraava tilaisuus pidetään ma 21.4. klo 13-16 Siltavuorenpenkereellä.
  Luennoitsijoina toimivat yliopistonlehtorit Sanna Vehviläinen ja Anne Nevgi. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kutsu ja ohjelma. (huom. ilmoittautuminen pyydetään 15.4. mennessä)

 • Nimitys 18.12.2007: yliopistopedagogiikan yliopistonlehtorin poolivirkaan 1.1.2008-31.10.2009 on nimitetty FT Kirsi Pyhältö.

 • PM Anu Lehtinen toimii opintopsykologina 1.1. - 31.12.2008.

 • YTYn yliopistopedagoginen, opetajille ja opetuksen kehittämisestä kiinnostuneille tarkoitettu luentosarja alkaa 25.2.2008 Siltavuorenpenkereellä; ohjelma.
  Kevään toinen, ohjausta käsittelevä luento pidetään 21.4.2008.

 • KM Liisa Postareff väitteli 30.11.2007 aiheesta "Teaching in Higher Education - From Content-focused to Learning-focused Approaches to Teaching".
  Vastaväittäjänä oli professori Mien Segers (Universiteit Leiden) ja kustoksena professori Sari Lindblom-Ylänne.
  Väitöskirja on myös elektroninen julkaisu ja luettavissa E-thesis-palvelussa.

 • Yksikön johtaja professori Sari Lindblom-Ylänne on 31.8.2007 valittu Euroopan oppimisen ja opettamisen tutkijoiden järjestön EARLIn (European Association for Research on Learning and Instruction) seuraavaksi presidentiksi.

 • Nimityksiä YTYssä 19.6.2007:
  1) yliopistonlehtori Anne Nevgi - vastuualueena YTY:n koulutuksen koordinointi ja kehittäminen
  2) universitetslektor Erika Löfström - vastuualueena yliopistopedagogiikan ruotsin- ja englanninkielinen opetus ja sen kehittäminen
  3) yliopistonlehtori Sanna Vehviläinen - vastuualueena ohjaus ja sen kehittäminen yliopisto-opetuksessa

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Yliopistopedagogiikkaa muualla