Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Kasvatustieteen laitos
 

Kasvatustieteen laitos

Tietoa laitoksesta

Yhteystiedot

Kasvatustieteen laitos
Siltavuorenpenger 20 R
PL 9
00014 Helsingin yliopisto
Puhelin (09) 191 20555
Faksi (09) 191 20561

Opetus ja opinnot

Näiltä sivuilta löydät tietoja kasvatustieteen laitoksen tarjoamasta opetuksesta ja opiskeluun liittyvistä muista asioista. Jos etsimääsi tietoa ei löydy näiltä sivuilta, tutki myös muut sivut "Opiskelu"-osiosta ja jollet edelleenkään löydä etsimääsi, siirry tiedekunnan opiskelusivuille. HY:n opiskelijoille tietoja on tarjolla ensisijaisesti Almassa.

Tutkintovaatimukset 2008–2009 - 2009–2010 - 2010–2011

Tutkintovaatimukset ja opetustiedot löytyvät WebOodista. Kursseille ilmoittautuminen onnistuu vain HY:n käyttäjätunnuksella, mutta opetustietoja pääsee katsomaan myös ilman käyttäjätunnusta. Toimi alla olevan ohjeen mukaisesti:

1. Opetus/Opintojaksot - > Opinto-oppaat
2. + Käyttäytymistieteellinen tiedekunta (klikkaa auki sanan päältä tai plussasta sanan edestä)
3. Kasvatustieteen laitos - > Valitse koulutus, jonka tietoja haluat katsoa.

Lukuvuoden 2009–20010 opetukseen ilmoittautuminen
Opintojaksoihin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen alkaa syyslukukauden 2009 opintoihin 19.8.2008 klo 12.00 ja kevätlukukauden 2010 opintoihin 16.12.2009 klo 12.00 ellei kurssin kohdalla toisin mainita ja päättyy kurssin yhteydessä mainittuna aikana. Kaikki ilmoittautumiset tehdään WebOodissa.

Opintoneuvontaa antaa laitoksen toimisto.

Harjoittelu
Kasvatustieteen laitoksen kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) suomen- ja ruotsinkielisen koulutuksen maisterin tutkintoihin kuuluu pakollinen kolmen kuukauden (10 op) harjoittelu. Lisätietoja harjoittelusta ja harjoittelupaikkojen tarjoamisesta saa harjoittelusivuilta.

Tutkielman jättäminen ja kypsyysnäyte
Tietoja kandidaatin ja pro gradu -tutkielmista ja niiden jättämisestä löydät tiedekunnan sivuilta ja Almasta.

Opettajan pedagogiset opinnot
Soveltavan kasvatustieteen laitos järjestää opettajan pedagogiset opinnot myös kasvatustieteen laitoksen opiskelijoille. Tietoja opettajan pedagogisista opinnoista löydät tiedekunnan sivuilta,

Opiskelijavaihto
Laitoksen opiskelijavaihdoista ja muista opiskelijoiden kv-asioista vastaa soveltavan kasvastustieteen laitoksen kv-asioiden suunnittelusihteeri Mona Eid. Lisätietoja Almasta.

Yliopistopedagogiikka
Kasvatustieteen laitoksella toimii yliopistopedagoginen tutkimus- ja kehittämisyksikkö, joka vastaa myös yliopistopedagogisesta koulutuksesta.

Nuorisotutkimuksen yliopistoverkosto
Laitos on mukana valtakunnallisessa nuorisotutkimuksen yliopistoverkosto YUNET:issa, joka edistää nuorisoon kohdistuvaa tutkimusta ja organisoi nuorisotutkimuksen opetusta Suomessa.

Tutkijakoulutuksesta (tieteellinen jatkokoulutus) löydät tietoja jatkokoulutussivuilta.

Verkko-opetus ja -opiskelu
Helsingin yliopistossa on käytössä erilaisia verkko-opetus- ja -opiskeluympäristöjä ja niitä kehitetään jatkuvasti. Laitoksella kokeillaan ja käytetään rohkeasti verkon mahdollisuuksia perinteisen opetuksen tukena ja rinnalla. Laitoksen verkko-opetuksen kehittämistehtävissä ja tukihenkilönä toimii Mikael Kivelä, jolta saa lisätietoja laitoksen verkko-opetuksesta.

Oppimateriaaleja verkossa
Joitakin tutkintovaatimuksiin kuuluvia kirjoja on julkaistu myös verkossa. Laitoksen verkkojulkaisut on luettavissa ja kopioitavissa Julkaisut-sivulta.

Verkkokursseja
Laitoksella tuotetut Suomen virtuaaliyliopiston verkkokurssit.

Oppimisen ohjaus- ja tukimateriaaleja
Virtuaaliyliopistohanke IQ FORM on kehittänyt ja tuottanut verkkoon ohjaus- ja arviointijärjestelmän, joka on suunnattu opiskelijoille ja opettajille pääasiassa verkkokursseilla opiskelun tueksi. Ne soveltuvat myös jokaiselle, joka haluaa kehittää omia oppimistaitojaan ja -strategioita.
 

  • IQ Learn -järjestelmän avulla voi arvioida ja kehittää oppimistaitoja ja -strategioita.
  • IQ Team -järjestelmä antaa tietoa, tukea ja ohjausta ryhmätoimintaan ja soveltuu käytettäväksi esim. seminaarin tukena.

Sivun alkuun >>