Yhteystiedot

Konfutse-instituutti
PL 59
00014 Helsingin yliopisto

Käyntiosoite:
Unioninkatu 38 A

confucius-info(at)helsinki.fi

Tietoa Konfutse-instituutista

Helsingin yliopiston Konfutse-instituutti on voittoa tavoittelematon koulutus- ja tutkimusinstituutti. Konfutse-instituutti edistää kiinan kielen opetusta ja oppimista sekä kiinalaisen kulttuurin tuntemusta, tavoitteenaan luoda mahdollisuuksia ja tilaisuuksia kulttuurienväliselle kohtaamiselle, kommunikaatiolle ja verkostoitumiselle.

Konfutse-instituutilla on keskeinen rooli monitieteisessä Kiina-tutkimuksessa niin alullepanijana, mahdollistajana kuin projektien vetäjänä. Konfutse-instituutti tukee Kiina-tutkimusta osallistumalla yhteisprojekteihin, järjestämällä konferensseja, julkaisemalla tutkimusta, ja edistämällä Kiina-tutkijoiden liikkuvuutta ja tutkijavaihtoa.

Helsingin yliopiston Konfutse-instituutti toimii yleisenä Kiinaa koskevan tiedon lähteenä. Lisäksi instituutti ylläpitää Kiinaan erikoistunutta kirjastoa.

Helsingin yliopiston Konfutse-instituutti aloitti toimintansa vuonna 2007. Instituutin perustamisesta sovittiin Kiinan pääministerin Wen Jiabaon virallisen Suomen-vierailun yhteydessä syyskuussa 2006. Instituutin perustamissopimuksen osapuolina ovat Helsingin yliopisto ja Konfutse-instituuttien toimintaa tukeva Office of Chinese Language Council International (Hanban).

Helsingin yliopiston Konfutse-instituutin yhteistyöyliopisto on Renmin University of China, yksi Kiinan johtavista yliopistoista humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä.

Lisää tietoa Konfutse-instituutista löydät englanninkieliseltä pääsivultamme.