Yhteystiedot

Kielikeskus:

Fabianinkatu 26 (opetustilat, opintotoimisto, hallinto)
ja Vuorikatu 5 (opettajat)
PL 4
00014 Helsingin yliopisto
 

Kielikeskuksen puhelinluettelo

Yliopiston sähköpostiosoitehaku

 

Kielikokeet ja -todistukset

Kielikeskus antaa kielitodistuksia Helsingin yliopistossa läsnäoleville opiskelijoille, jotka hakevat kansainväliseen opiskelija- tai työharjoitteluvaihtoon ja joilta vaihtoyliopisto vaatii erillisen todistuksen kielitaidosta. Kielitaidon arvion ja kielitodistuksen tekee kielten opettaja. Kielitaitotodistuksia on mahdollista saada englannin, espanjan, finskan, italian, ranskan, ruotsin, saksan ja venäjän kielissä.

Kielikeskus ei anna kielitodistuksia työn (mm. Ulkoasiainministeriön hallintouran tehtävät tai KAVAKU) tai apurahan hakua varten.

Mikäli haluat suorittaa yleiskielen taitoa mittaavan ulkomaisen tai kotimaisen kielikokeen, joista alla lueteltuna muutamia esimerkkejä, löydät lisätietoa kokeista ja niitä järjestävistä tahoilta alla mainituilta verkkosivuilta:

Huom! Kielikeskus ei hyväksy ulkomaisia tai kotimaisia yleiskielen taitoa mittaavia kielikokeita tutkintoon vaadittavien kieliopintoja korvaaviksi suorituksiksi, vaan opiskelijan tulee osoittaa kielitaitonsa Kielikeskuksen järjestämissä kielikokeissa tai kursseilla.

Helsingin yliopiston opiskelija: katso tarkemmat tiedot Kielikeskuksen opinto-oppaasta (intranet) .