Kielikeskus:

Fabianinkatu 26 (opetustilat, opintotoimisto, hallinto)
ja Vuorikatu 5 (opettajat)
00014 Helsingin yliopisto

Kielikeskuksen puhelinluettelo

Yliopiston sähköpostiosoitehaku

Venäjän lehtori Marjatta Alestalolle vuoden 2018 oppikirjapalkinto

Suomen tietokirjailijat ry:n myönsi oppikirjapalkinnon Helsingin yliopiston kielikeskuksen venäjän kielen lehtori Marjatta Alestalolle Educa-messuilla 27.tammikuuta 2018. Oppikirjailijapalkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa, ja se myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta. Palkinnot jakoivat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Palkintoperusteiden mukaan "Alestalo on tehnyt merkittävää työtä erityisesti aikuisille tarkoitettujen venäjän oppimateriaalien laatijana. Osan kirjoista hän on tehnyt yksin, suurimman osan työryhmässä. Niin opettajana kuin oppimateriaalien tekijänä Alestalo on luova, luotettava ja innovatiivinen. Huolellisuus leimaa hänen kaikkea työtänsä."

Alestalo on työskennellyt Kielikeskuksessa ensimmäisen kerran vuonna 1983 ja päätoimisesti vuodesta 1987 lähtien. Oppikirjailijauransa hän on aloittanut jo 90-luvun alussa.

Kielikeskus onnittelee Marjattaa upeasta urasta ja merkittävästä tunnustuksesta.