Vuosi kuvina

Kirjaston vuosi alkoi vaaleanpunaisena

Valotaiteilija Ainu Palmun teos Pink Caravan valaisi Kaisa-talon pinkiksi 6.1.2013. Viitenä päivänä viidessä eri rakennuksessa nähty teos oli osa kaupunkitapahtuma Valo on irti Lux Helsinkiä.

Kokoelmat täydentyivät lahjoituksilla

Kirjasto vastaanotti vuoden aikana useita kirjalahjoituksia. Mm. Filippiinien, Meksikon ja Thaimaan suurlähetystöt sekä Suomen Lähetysseura tekivät lahjoituksen. Kuvassa yliopiston, kirjaston ja suurlähetystön edustajat tutustuvat Meksikon suurlähetystön kirjalahjoitukseen.

Ylikirjastonhoitaja vaihtui

Uudeksi ylikirjastonhoitajaksi valittiin YTT, dosentti Kimmo Tuominen, joka työskenteli aiemmin Jyväskylän yliopiston kirjaston johtajana. Kuvassa eläkkeelle jäänyt ylikirjastonhoitaja Kaisa Sinikara ja uusi ylikirjastonhoitaja Kimmo Tuominen.

Tulevaisuutta visioitiin kansainvälisissä verkostoissa

Eläkkeelle jäänyttä ylikirjastonhoitaja Kaisa Sinikaraa juhlistettiin 3.6.2013 kansainvälisen kirjastoalan tulevaisuutta ja yhteistyötä käsitelleellä seminaarilla International Cooperation in Building the Future of Academic Library Services.

Tutkimusdataosaamista vahvistettiin työpajoissa

Tutkijapalvelut on uusi ja nouseva alue kirjaston palveluvalikoimassa, ja ne ovat keskeinen osa kirjaston uutta valmisteilla olevaa organisaatiomallia. Tutkijapalveluita suunniteltiin mm. pitkin vuotta kokoontuneessa Tudatuvassa (TUtkimusDAtan TUtkijaPAlvelut).

Lääketieteen fuksit saivat iPadit

Syksyllä aloittaneet uudet lääketieteen fuksit saivat iPadit, joihin oli ladattu valmiiksi kolme keskeistä lääketieteen kurssikirjaa. iPadit ovatkin olleet sen jälkeen kovassa käytössä luennoilla ja kirjaston työskentelytiloissa.

Asiakaspalaute on tärkeää kirjastolle

Kirjaston kehittää toimintaansa aktiviisesti asiakkailta saadun palautteen perusteella. Palautetta kerättiin kirjastojen kansallisen käyttäjäkyselyn avulla, joka toteutettiin maalis-huhtikuussa. Toki palautetta kerättiin myös perinteisemmillä tavoilla.

Kirjastolaisesta vuoden tieteentekijä

Kirjaston johtava tietoasiantuntija Maria Forsman (keskellä) valittiin vuoden tieteentekijäksi. Ylikirjastonhoitaja Kimmo Tuominen ja keskustakampuksen kirjastonjohtaja Pälvi Kaiponen onnittelevat vuoden tieteentekijää.

Presidentit vierailivat Kaisa-talossa

Namibian presidentti Hifikepunye Pohamba ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailivat Kaisa-talossa 13.11.2013. Helsingin yliopistolla ja Namibian yliopistolla on ollut jo lähes 15 vuotta yhteistyösopimus. Kuvassa myös kansleri Thomas Wilhelmsson, vararehtori Ulla-Maija Forsberg ja ylikirjastonhoitaja Kimmo Tuominen.

Kumpulassa valmistauduttiin remonttiin

Kumpulan kampuskirjaston tilauudistus käynnistyi aineistojen siirroilla keväällä 2013. Varsinainen remontti alkoi tammikuussa 2014 ja se myös sulkee kirjaston kesäksi 2014.

Seuraa töiden edistymistä remonttiblogissa