Tunniste
kirjaston sivulle >
 
 

Kirjasto avautui näkyvästi

Helsingin yliopiston matalan kynnyksen kohtauspaikka, Tiedekulma-tila Aleksanterinkatu 7:ään, avattiin helmikuun kolmantena päivänä. Helsingin yliopiston kirjasto esittäytyi Tiedekulmassa Tiedon lähde -teemalla 27.3-13.4. Syyskuun kolmantena päivänä yleisölle avautuneen, Helsingin ydinkeskustan Hirvi-korttelissa sijaitsevan Kaisa-talon kävijämäärät ovat ylittäneet kaikki odotukset ja se on saanut osakseen paljon mediahuomiota.

Kohteena ei ole ollut ainoastaan ihastusta herättänyt uraa uurtava, ympäristöönsä täydellisesti sopiva kirjasto- ja oppimisympäristöarkkitehtuuri. Rakennukseen sisältyy myös idea palvelujen muotoilusta, jossa designia ei nähdä ainoastaan perinteisenä muotoiluna vaan tapana ratkaista haasteita ihmislähtöisesti.

Yliopiston rehtorin  24.1.2012 tekemän päätöksen mukaisesti Kaisa-talossa toimivat Keskustakampuksen kirjaston neljän tieteenalan kirjastopalvelut sekä Helsingin yliopiston kirjaston johto ja yhteiset palvelut nimettiin Helsingin yliopiston pääkirjastoksi. Pääkirjaston juhlalliset avajaiset järjestettiin syyskuun kymmenentenä päivänä. Ennen syyskuun avajaisviikkoa oli saatu päätökseen Keskustakampuksen kirjaston kymmenen erillisen toimipisteen muutto Kaisa-talon tiloihin. Se merkitsi yhteensä 30 hyllykilometrin laajuisten painettujen kokoelmien siirtoa ja uudelleen järjestämistä saman katon alle.