Tunniste
kirjaston sivulle >
 
 

Viikko täynnä tapahtumia ja Kaisa Grand Opening

Pääkirjaston avajaisviikko 3.-10.9. oli täynnä innostusta, iloa ja ihmetystä niin asiakkaiden, Kaisa-talon arkkitehtuuria ihailemaan tulleiden kuin henkilökunnankin parissa. Pääkirjaston ovien avaamisen jännittävä hetki koitti syyskuun kolmantena päivänä tasan kello yhdeksän. Asiakaspalveluhenkilökunta ja aulan upeista valoaukoista tulviva valo toivottivat tervetulleeksi avaushetkeä odotelleen väkijoukon, joka ryntäsi lähes juosten sisään niin että ensimmäisten tulijoiden kukittajat olivat jäädä jalkoihin. Tuona päivänä kirjastossa kävi 8700 asiakasta, viikon aikana noin 30 000. Kaisa-talon aika oli alkanut.

Kaisa Grand Opening, kutsuvierasavajaiset, järjestettiin syyskuun kymmenentenä päivänä. Avajaisista haluttiin yhteinen, iloinen tilaisuus, jolla juhlistettaisiin yliopiston uutta maamerkkiä ja samalla Helsingin yliopiston osallisuutta maailman designpääkaupunkivuoden toteuttajana. Juhlinnan kevyt ja vapautunut tunnelma oli aistittavissa musiikissa, juontaja Baba Lybeckin hyväntuulisessa otteessa, pidettyjen puheiden lyhyessä ytimekkyydessä, hymyissä ja halauksissa.

Antti Seppäsen lyhytdokumentti Kaisa-talon rakentamisesta julkaistiin tilaisuudessa.

Kaisa House - Helsinki University Library from Antti Seppänen on Vimeo.

Avajaisissa esiteltiin myös kuvataiteilijat Terhi Ekebom ja Jenni Rope. Heiltä taloon tilatut teokset Pienet maailmat ja Maailmanpyörä sijaitsevat asiakastilojen sisääntulokerroksessa ja henkilökunnan taukotilassa.

Avajaisviikon väri oli oranssi. Saman värinen oli 17 ihmisen kuljettama "lukutoukka", joka teki keskustakampuksella viikon ajan kirjastotapahtumia tunnetuksi. Illalla kutsuvierasavajaisten jälkeen se nähtiin Senaatintorilla opiskelijoiden Night at the Campus -tapahtumassa. Pääkirjaston ovien aukeamisesta 3.9. lähtien kävijöillä oli mahdollisuus osallistua erilaisiin kilpailuihin ja kirjoittaa omat kommenttinsa ja arvionsa uusista tiloista sisäänkäynnin läheisyydessä olleille avoimille tauluille. Kirjastotilojen esittelykierrokset käynnistyivät heti syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Lue lisää aiheesta:

“Kirjoituksia Kaisassa” – Kaisa-talon runokilpailun voittaja on Anna Lindfors – Verkkari 9/2012