Tunniste
kirjaston sivulle >

Helsingin yliopiston kirjaston huima vuosi 2012

Helsingin yliopiston kirjaston vuoteen 2012 mahtui monta julkisuudessa näkynyttä tapahtumaa, joista Kaisa-talon valmistuminen ja Helsingin yliopiston pääkirjaston avautuminen olivat merkittävimmät. Pohjimmiltaan niihin kätkeytyy viesti yliopistokirjaston ydintehtävästä ja sen vaikuttavuudesta. Tiedon asiantuntijuuden avulla ”ajattelu muotoilee yhteiskuntaa”, yliopiston World Design Capital 2012 -vuoden tunnuksen mukaisesti.

Suomen suurin monitieteellinen yliopistokirjasto tarjoaa tieto- ja kirjastopalveluja yliopiston neljän kampuksen tieteenaloilta. Se on avoin kaikille ja tarjoaa esteettömän pääsyn tieteellisen tiedon lähteille. Helsingin yliopiston kirjaston tavoitteena on olla vuonna 2020 maailman monitieteisten tutkimusyliopistokirjastojen parhaimmistoa.

Kirjasto avautui näkyvästi

Kevään korvalla kirjasto avautui yliopiston toiminnan matalan kynnyksen esittelytilaan Tiedekulmaan ja alkusyksyllä Kaisa-talossa sijaitsevan pääkirjaston ovet aukesivat ensimmäistä kertaa asiakkaille. Helsingin World Design Capital 2012 -vuosi siivitti kirjaston ennen näkemättömään mediajulkisuuteen. Kaisa-talon arkkitehtuuri ja etenkin pääkirjaston asiakkaiden monimuotoiset oppimisympäristötarpeet huomioon ottava palvelumuotoiluajattelu saivat kiitosta.

Tiedon lähteellä Tiedekulmassa

Kirjasto kokonaisuudessaan, pääkirjasto ja Kaisa-talo esittäytyivät Tiedekulmassa Tiedon lähde -teemalla 27.3-13.4. Pop up -kirjastossa oli tarjolla tiedonhaun neuvontaa, tietoa e-kirjoista ja makupaloja peruspalveluista. Tutkijapalveluja tehtiin tutuiksi niille omistetussa esittely- ja keskustelutilaisuudessa.

Viikko täynnä tapahtumia ja Kaisa Grand Opening

Pääkirjaston yleisölle avaamisen ja juhlallisten avajaisten välinen aika 3.-10.9. oli täynnä innostusta, iloa ja ihmetystä niin asiakkaiden, Kaisa-talon arkkitehtuuria ihailemaan tulleiden kuin henkilökunnankin parissa.

Kansainvälinen kirjasto

Libraries Now! – Inspiring, Surprising, Empowering – tällä teemalla kansainvälinen kirjasto-organisaatio IFLA (The International Federation of Library Associations and Institutions) järjesti vuosittaisen konferenssinsa Helsingissä 11.-17.8.2012. Helsingin yliopiston kirjasto osallistui näkyvästi konferenssin suunnitteluun ja järjestelyihin.