kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)

Daiva Jurksaitiene Kaunasin lääketieteellisen yliopiston kirjastosta opintoviikolla Terkossa

06/08

Huhtikuussa saimme vieraaksemme kirjastonhoitaja Daiva Jurksaitienen Liettuasta. Daiva oli saanut Erasmus-apurahan, ja hän tiedusteli lääketieteellisten kirjastojen kansainvälisellä postituslistalla mahdollista isäntäkirjastoa. Daiva sai useita tarjouksia, joista hän iloksemme valitsi Terkon. Daiva työskentelee informaatiopalveluiden päällikkönä Kaunasin lääketieteellisen yliopiston kirjastossa. Kirjasto on moderni ja sen uusi rakennus vihittiin käyttöön syyskuussa 2007. Kirjaston uudenaikaistamisen yhtenä tärkeänä taustavoimana toimi Norjan lääketieteellisten kirjastojen yhdistys SMH.

Daivan kiinnostuksen kohteena oli kirjaston tehokas teknologian ja tietoverkkojen hyödyntäminen, erityisesti Web 2.0 –sovellukset. Näin ollen avoin julkaisuarkisto (Terkko Document Space) ja FeedNavigator olivat ykkösesittelykohteita. Kirjastomme asiantuntijat perehdyttivät Daivan myös asiakaspalvelutoimintoihin sekä kokoelmapolitiikkaan. Myös Terkon aktiivinen rooli kansainvälisessä yhteistyössä antoi sekin aihetta lähempään tarkasteluun.
Vierailun aikana hän tutustui myös Eduskunnan kirjastoon sekä Viikin tiedekirjastoon.

Yhteisen illallisen jälkeen ihailimme ravintola Tornin upeita näkymiä (ja Ville Valoa, joka samaan aikaan isännöi omia kansainvälisiä vieraitaan).

Daiva

Teksti ja kuva:
Tiina Heino
informaatikko
Terveystieteiden keskuskirjasto

« EDELLINEN ETUSIVU SEURAAVA »

vpohja.gif (814 bytes)
  kulma20_oa.gif (867 bytes)