kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)

Kaisa Sinikara väitteli tohtoriksi

09/07

TL, HuK, tieto- ja kirjastopalvelujohtaja Kaisa Sinikaran väitöstilaisuus aiheesta "Ammatti, ihminen ja maailmankuva murroksessa - Tutkimus yliopistokirjastoista ja kirjastonhoitajista tietoyhteiskuntakaudella 1970-2005" keräsi satapäisen yleisön yliopiston päärakennuksen perinteiseen väitösauditorioon XII marraskuun 16. päivä.

Sinikaran tutkimus kohdistuu suomalaisiin yliopistokirjastoihin ja niissä työskenteleviin. Teoreettisena viitekehyksenä on erityisesti uskontotieteellisessä tutkimuksessa sovellettu maailmankuvan käsitteistö: arvot, aikakäsitys, ihmiskuva, minäkuva, yliluonnollisen ja pyhän kokemus, yhteisö ja johtajuus.

Väittelijän sytyke tutkimukseen on ollut halu ymmärtää tietoympäristössä ja yliopistokirjastoissa käynnissä olevia syviä muutoksia ja niihin liittyvää ristiriitaisuutta.

Väitöstilaisuuden perinteisen kulun mukaan Kaisa Sinikara piti lectio praecursorian, jossa hän esitteli työtään ja tutkimusmenetelmäänsä.
Verkkarin lukijoilla on nyt mahdollisuus lukea lectio sekä aistia tilaisuuden tunnelmaa Eero Roineen upeiden valokuvien kautta.

Tore Ahlbäck, Juha Pirtikäinen ja Kaisa Sinikara kävelevät väitöstilaisuuteen

Kohti väitöstilaisuutta: vastaväittäjä, ylikirjastonhoitaja Tore Ahlbäck, kustos, professori Juha Pentikäinen ja väittelijä, TL, HuK, tieto- ja kirjastopalvelujohtaja Kaisa Sinikara.

Eturivissä Kaisa Siniakran puoliso MAtti Sinikara ja poika Jukka Sinikara

Väitösyleisöä. Eturivissä Kaisan puoliso Matti Sinikara ja poika Jukka Sinikara.

Väitöstilasiuuden yleisöä

Sali täyttyi viimeistä sijaa myöten.

Kaisa Sinikara

Väittelijä Kaisa Sinikara pitää lectio praecursorian.

vastaväittäjä ja kustos

Vastaväittäjä, ylikirjastonhoitaja Tore Ahlbäck ja kustos, professori Juha Pentikäinen.

Tohtorin hattu

Tarkastus on päättynyt ja tohtorinhattu ansaittu.

Kirjastonjohtajat onnittelvat Kaisa Sinikaraa

Kirjastonjohtajat onnittelevat. Kirjastonjohtaja Heli Myllys esittää onnittelurunon.

Kaisan oma tiimi onnittelee

Onnitteluvuorossa Kaisan oma tiimi, vasemmalta: Tiina Äärilä, Iiris Karppinen, Veera Ristikartano, Teemu Nuutinen, Pirkko Tokat, Sirkku Liukkonen. Sirkun takana vuoroa odottaa Eeva Peltonen, joka toi onnittelut Verkkarin toimituskunnan puolesta.

Esko Häkli, Juha Pietikäinen ja Tore Ahlbäck

Emeritus ylikirjastonhoitaja, professori Esko Häkli, professori Juha Pentikäinen ja ylikirjastonhoitaja Tore Ahlbäck.

Juhaäyleisöä: Kari Suokko, Matti Hjerppe, Hannele Niemi,Eila Helenius, Ulla Mansikkamäki.

Vasemmalta: hallintojohtaja Kari Suokko, kirjastonjohtaja Matti Hjerppe, vararehtori Hannele Niemi, professori Eila Helander, kehitysjohtaja Ulla Mansikkamäki.

Onnittelujoukkoa

Maljaa nostamassa Irja-Leena Suhonen, Sirkku Liukkonen, Maire Aho, Riitta-Liisa Lindholm ja Anna-Maija Pietilä.

Juhlaväkeä

Juhlayleisöä yliopiston lehtisalissa.

Teksti:
Tiiina Äärilä

Kuvat:
Eero Roine

« EDELLINEN ETUSIVU SEURAAVA »

vpohja.gif (814 bytes)
  kulma20_oa.gif (867 bytes)