kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)
 
 

 

"Lehtinunna"

 

 

09/07

   
 

Lehtinunna-teoksen tekijä teoksensa kanssa, Kuva: Juha PesonenKerran viime keväänä juttelimme kirjastomme taitavan kirjojen korjaajan, kirjastoavustaja Pirkko Seleniuksen kanssa käsillä tekemisestä, kirjojen uusiokäytöstä ja kuvataiteista. Siinä heitin hänelle sellaisen ajatuksen, että mitähän kivaa vanhoista kirjoista voisi saada tehtyä. Pirkon silmiin syttyi pilkahdus, ja hän sanoi että, jaa-a, niin-pä...

Ja kun kesä oli kulunut, Pirkko tuli hymyillen luokseni ja sanoi, että arvaas mitä? Kun minä nyt sitten tein semmoisen yhden työn, kun sinä siihen innostit.

– Mitä, millaisen?
– No semmoisen puhelinluetteloista ja vanhoista lehdistä vaan… Sen nimi on ”Lehtinunna”; eikös se sovi hyvin, kun se on semmoinen perhonen ja kun tämä työ on niin kuin lehdistä tehty ja perhosen näköinen!
– Olisipa kiva nähdä.
– No minulla olisi pari valokuvaa, jos sinua kiinnostaa…
– No kiinnostaa todella!

Ja sitten katseltiin valokuvia ja minä huokailin ja ihastelin. Ja eräänä päivänä Pirkko oli miehensä kanssa tuonut ”Lehtinunnan” kirjastoomme, ja siellä se nyt on, palvelutoimistossa parhaalla paikalla. Se ilahduttaa kirjastomme käyttäjiä, ja ovat sitä jo turistitkin käyneet kuvaamassa.

”Lehtinunna” ei ole Pirkon ainoa luomus. Hänellä on silmää ja taitoa tehdä kauniita kuvia ja esineitä, jotka tuottavat iloa ympärillään. Pirkosta on laajempi haastattelu Yliopistolainen –lehden numerossa 1/2007.

Lehtinunna-teos, Kuva: Juha Pesonen

Teksti:
Maria Forsman
Valtiotieteellisen tiedekunnan kirjasto

Kuvat:
Juha Pesonen

top

« EDELLINEN ETUSIVU SEURAAVA »

 

 

 
vpohja.gif (814 bytes)
  kulma20_oa.gif (867 bytes)