kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)
 
 Vuoden vaihtuessa

 

09/05

   
 

Joulukuusi, kuva:T.Äärilä

Olen viime aikoina selaillut Verkkarin numeroita katsoakseni, milloin kirjastoissa keskusteltiin tietystä aiheesta. Verkkarin arkisto kattaa lähes kuuden vuoden aikajakson. Ensimmäisenä vuonna (2000) numeroita ilmestyi 14. Sen jälkeen verkkolehti on ilmestynyt säännöllisesti kesätaukoa lukuun ottamatta kuukausittain. Olemme nostaneet esille ajankohtaisia teemoja, kokemuksia ja perustyöhön vaikuttavia asioita. Kiitos tästä kuuluu energiselle toimituskunnalle, aikaansaavalle toimitukselle ja ennen kaikkea kirjoittajille.

On suuri ilo, että kirjastoissa on halua jakaa osaamista, näkemyksiä ja kokemuksia myös omaa yksikköä laajemmalle lukijakunnalle. Tämä kuuluu entistä vahvemmin myös meidän kirjastoväen tulevaisuuden tehtäviimme. Ei riitä, että teemme työmme niin hyvin, että tiedontarvitsijat saavat kaiken helposti, mukavasti ja luotettavasti käyttöönsä. Työpanoksemme näkyväksi tekemistä tarvitaan myös. Jaetuilla ideoilla on mahdollisuus kasvaa, voimistua ja muuttua uutta luovaksi toiminnaksi.

Vuoden viimeisessä numerossa on esillä teemoja, joihin vuoden mittaan on useaan otteeseen paneuduttu: henkilöstöasiat ja mentorointi, Helka-palvelujen toiminta, e-julkaisuarkiston ja e-palvelujen kehittäminen samoin kuin yhteishanke käyttötutkimus. Jouluruno ja ajatukset suurista kirjastoista herättävät vastakaikua jouluun suuntautuvissa mielissämme.

Koko Verkkariyhteisö onnittelee lämpimästi niin tuoretta tohtoria Maria Forsmania kuin kunniamerkillä palkittuja kollegojamme!

Kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä kirjastojen johtajille ja henkilökunnalle samoin kuin koordinointiyksikön tiimille!
Onnea alkavalle vuodelle 2006!

Kaisa Sinikara
tieto- ja kirjastopalvelujohtaja
Helsingin yliopisto
puh. (09) 191 21701
kaisa.sinikara at helsinki.fi


top

« EDELLINEN ETUSIVU SEURAAVA »

 

 

 
vpohja.gif (814 bytes)
  kulma20_oa.gif (867 bytes)