kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)

Uusia verkkokirjoja Helsingin yliopiston verkossa

04/04

Helsingin yliopiston kirjastot ovat hankkineet uusia verkkoaineistoja yliopiston käyttöön.

International Medieval Bibliography OnlineInternational Medieval Bibliography Online

IMB-tietokantaan kootaan 20 maasta artikkeleita, kirja-arvosteluja, jotka käsittelevät keskiaikaa. Suomen aineisto kootaan Helsingin yliopiston kirjaston toimesta. Sisältö koostuu 62 temaattisesta aiheesta. Kukin aihe jakautuu maantieteelliseen alueeseen. Teos kattaa Euroopan, Keski-idän ja Pohjois-Afrikan alueiden vuosiin 400-1500 jKr kohdistuneet tutkimukset. Uutena aiheena on Islam. Islamin uskonnon kaikki aspektit ovat mukana.

L'année philologiqueL'Année philologique

Kansainvälistä antiikintutkimusta käsittelevää L'année philologique -bibliografiaa julkaisee Sociéte Internationale de Bibliographie Classique. Yhtäaikaisia käyttäjiä palvelussa voi olla 10.

Historische BibliographieHistorische Bibliographie und Jahrbuch der Historischen Forschung

Saksalainen Historische Bibliografie Online kattaa historian alan vuodesta 1990 alkaen. Mukana on lisäksi historian tutkimuksen vuosikirja.

Oxford Reference Online Premium

Oxford Reference Online -palvelu on nyt käytössä entistä laajempana kokonaisuutena. Käytettävissä on yli 100 Oxford University Pressin sanakirjaa ja hakuteosta sekä uutena Oxford Companion-sarja sekä Oxford Dictionary of Quotations.

Kluwerin kirjat koekäytössä

Yliopiston koekäytössä on yli 600 Kluwerin kustantamaa e-kirjaa toukokuun loppuun.

Edellä mainitut aineistot ovat käytössä Helsingin yliopiston verkkoon liitetyiltä koneilta. Aineistojen etäkäyttö on mahdollista proxy-palvelimen kautta.

Marja Hirn
infromaatikko
marja.hirn@helsinki.fi

Tiina Äärilä