kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)
 
 

Vuoden 2003 vaihtuessa

 

 

08/03

   
 

Katselen työhuoneessani päivittäin tekstiä Here today and gone tomorrow. Pöydällä istuu paperipinojen keskellä myös kaksi pientä karhua. Teksti osuu silmiin lahjaksi saadusta pöytälampusta, jonka jalkaosa on sidottu käytöstä poistetun kirjan ympärille. Kirjan uusi elämä viestittää, ettei mikään ole pysyvää ja herättää samalla esteettistä iloa. Nallekarhut puolestaan muistuttavat siitä ilosta, jota yhteistyö kollegojen kanssa tuottaa myös yli maiden rajojen.

Kuva: Kaisa SinikaraVuoden vaihteen lähestyessä katsomme sekä taakse- että eteenpäin. Työn arjessa se näkyy vuotta 2003 koskevien raporttien ja uuden vuoden suunnitelmien aikatauluina. Vuoden lopulla tehdään tiliä siitä, mikä on täällä tänään ja mennyt huomenna. On hyvä pysähtyä tarkistamaan, mitä saatiin aikaan ja mitkä uudet tehtävät odottavat ensi vuonna. Siinä välissä on levon aika.

Tässä numerossa kasvatustieteellisen tiedekunnan kirjasto on esillä monenlaisessa taitekohdassa. Kasvatustieteellinen tiedekunta kokee muodonmuutoksen, kun siihen vuoden vaihteessa liittyy psykologia humanistisesta tiedekunnasta. Uusi kokonaisuus on nimeltään käyttäytymistieteellinen tiedekunta. Myös muilla kampuksilla tapahtuu isoja muutoksia tulevana vuonna: Viikissä valmistaudutaan eläinlääketieteellisen tiedekunnan muuttoon kampukselle ja Kumpulan kirjasto kasvaa alkavana vuonna.

Kirjastojen henkilöstöstrategialuonnosta ja laajemmin henkilöstökysymyksiä on tänä syksynä käsitelty eri tahoilla ja eri tavoin kirjastoissa, henkilöstötilaisuuksissa, kirjastonjohtajien kokouksissa ja kirjastotoimikunnassa. Henkilöstökysymykset koskettavat meitä kaikkia ja siksi niitä koskeviin suunnitelmiin liittyy vahvempia tunteita kuin muuhun suunnitteluun. Kirjastotoimikunta hyväksyi 8.12. strategian jatkosuunnittelun pohjaksi. Toimeenpanosuunnitelman valmistelu jatkuu 2004. Samoin palkkausjärjestelmän uudistamiseen valmistautuminen tulee työllistämään vuonna 2004.

Yhteistyössä on voimaa. Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöönottohankkeen suunnittelussa lähtökohtana on kirjastojen aktiivinen osallistuminen käytännön toteutukseen. Jo useamman vuoden toimineet työryhmät (e-kirjasto, e-journals ja e-teknologia) osoittavat jälleen kerran merkityksensä. Ammattitaitoa ja osaamista kirjastoissa löytyy, mistä on osoituksena myös tämä vuoden viimeinen Verkkarin sisältö.

Kokeneita kollegoja siirtyy eläkkeelle tai toisiin tehtäviin ja uusia astuu remmiin. Kiitos lähtijöille! Tervetuloa tulijoille!

Hyvät kirjastolaiset ja yliopiston kirjastojen luottamustehtävissä toimivat.

Kiitos yhteistyöstä!

Lepuuttavaa jouluajan iloa!

 

Kaisa Sinikara
Tietopalvelujen kehittämisjohtaja
Hallintovirasto
kaisa.sinikara@helsinki.fi

 

top

« EDELLINEN ETUSIVU SEURAAVA »

 

 

 
vpohja.gif (814 bytes)
  kulma20_oa.gif (867 bytes)