kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)

Uusia osaajia yhteisiin palveluihin

E-palvelujen informaatikko ja verkkoviestinnän suunnittelija

Helsingin yliopiston elektroninen kirjastopalvelu laajenee ja kasvaa koko ajan. Suuri ongelma on ollut se, että laajenevia tehtäviä on jouduttu hoitamaan talkoovoimin ja muun työn ohessa.

E-palvelujen informaatikon määräaikaiseen virkaan 1.10.-31.12.2002 valittiin FM Marja Hirn kasvatustieteellisen tiedekunnan kirjastosta. Määräaikaisen viran jatkosta neuvotellaan osana hallintoviraston tavoiteneuvotteluja, joiden tulokset selviävät loppuvuodesta.

Kirjastojen verkkoviestinnän merkitystä kuvaa se, että kirjastojen kotisivusto on yliopiston käytetyimpiä palveluja. Niin kirjastojen omat kokemukset kuin arviointipaneelin suositukset olivat taustana kirjastotoimikunnan tekemälle hankeanomukselle, jolle rehtori myönsi rahoituksen jo vuodelle 2002. Kun kirjastosivuston uudistus haluttiin kytkeä osaksi yliopiston kokonaisportaalin uudistusta, hanke ajoitettiin portaaliuudistuksen tahtiin. Kirjastot pääsevät aloittamaan ensimmäisenä.

Verkkoviestinnän suunnittelijana (1.10.2002-30.6.2003) aloittaa samoin lokakuun alussa MMM Tiina Äärilä Viikin tiedekirjastosta. Työn tueksi kootaan suunnitteluryhmä. Tiina tulee toimimaan yhteistyössä kampus- ja tiedekuntakirjastojen kanssa.

Marja ja Tiinan työhuoneet sijaitsevat Porthanian 3. kerroksessa (Yliopistonkatu 3). Sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan marja.hirn@helsinki.fi, tiina.aarila@helsinki.fi, puhelinnumerot ilmoitetaan tuonnempana.

Tervetuloa, Marja ja Tiina!

Kaisa Sinikara
tietopalvelujen kehittämisjohtaja