kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)

Kevät tulee - yliopistolla tuulee

Huhtikuun myötä tulivat aurinkoiset päivät. Tiistai-iltana 9.4. tunsin ensimmäisen kerran kevään tuoksun palatessani työstä kotiin Vantaalle. Kevään aromi on sekoitus roudasta vapautuvan maan tuoksua, ensimmäisten ruohonalkujen puhkeamista maahan, puiden silmujen heräämistä ja varmaan oman mielen kokemusta.

Yliopiston lukukausi on kiivaimmillaan ja se tuntuu kampusten kirjastoissa. Hallinnossa tekemisen tahti tuntuu mm. valmistelussa, selvityksissä ja neuvotteluissa, jotka koskevat yliopiston hallintorakenteen laajaa uudistusta ja vuosien 2004-2006 yliopiston ja kirjastojen strategiaa.

Tietopalveluja ja kirjastoja koskevan kokonaissuunnitelman valmistelusta päätetään kirjastotoimikunnassa 14.5. Elektroninen kirjasto, informaatiolukutaidon opetus, kampuspalvelut ja keskitetyt palvelut sekä henkilöstökoulutuksen suunnittelu ovat keskeisiä aiheita.

Kaksivuotinen Verkkari

Pohjoismaiseen kokemusten vaihtoon liittyy Catta Torhellin kirjoitus Lundin yliopiston kirjaston kehittämisestä. Catta oli Helsingissä kolmisen viikkoa maaliskuussa tutustumassa kirjastoihin ja mm. henkilöstön kehittämissuunnitelmiin. Kirjoituksessaan hän kertoo naapurimaan suuren ja perinteikkään yliopiston uudesta kirjasto-organisaatiosta. Kirjastonjohtaja Göran Gellerstam Lundista oli kirjastojen kansainvälisen arviointipaneelin jäsen vuonna 2000. On mielenkiintoista verrata omia kokemuksiamme naapurien kokemuksiin.

Kiitokset Verkkarin toimitussihteerille Esa-Pekka Keskitalolle osaavasta web-toimittajan työstä kuluneen kahden vuoden aikana. Kun päätös aloittaa verkkolehti tehtiin, julkaiseminen käynnistyi saman tien. Nyt vuoro vaihtuu Esa-Pekan siirtyessä HYK:n verkkopalveluihin. Toimitussihteerin tehtävistä vastaavat yhteistyössä Ulla Salomaa Terkosta ja Edulis Merenpohja Opiskelijakirjastosta. Verkkariin tarkoitetut tekstit lähetetään sähköpostiliitteenä rtf-muodossa osoitteeseen edulis.merenpohja@helsinki.fi.

Toimituskunta suunnittelee myös kirjastoväen tapaamista kesän kynnyksellä 30.5. iltapäivällä tarkoituksena vaihtaa tietoa ja tunnustella kesän tuloa yhdessä. Pankaa päivämäärä muistiin.

Hyvää huhtikuuta!

Kaisa Sinikara