kulma20_vy.gif (868 bytes) vpohja.gif (814 bytes)
 
VERKKARI
12/01

Konsistori päätti tietopalveluiden kehittämisjohtajasta

Aimo Virtanen
Konsistori kokoontui viime keskiviikkona Suitian koetilan vanhan navetan Wrede-salissa. Aidossa maalaisympäristössä aiheina olivat muun muassa yliopiston kampuspalveluiden sekä kirjastotoimintojen kehittäminen. Nämä aiheet sopivat hyvin samaan kokoukseen, sillä tiedekuntien kampuspalveluiden kehittäminen on vielä alkuvaiheessa, mutta kirjastopalvelut on jo pääosin koottu kampuskirjastoihin.

Kirjastoarvioinnin tulosten perusteella konsistorille esiteltiin viisikohtainen ohjelma. Tietopalveluiden kehittämisjohtajan viran perustaminen oli yksi ohjelman kohdista. Asiasta käytiin vilkas keskustelu. Äänestyksessä vastakkain olivat esitys, jonka mukaan keskushallintoon tulisi perustaa tietopalveluiden suunnittelijan virka sekä esittelijän esitys, jonka mukaan tarvitaan tietopalveluiden kehittämisjohtaja. Esitys johtajan viran perustamisesta voitti äänin 14-8. - Nyt on vuorossa tehtävän toimialan ja toimintaedellytysten lähempi valmistelu.

Johtaja ei ole kirjastonjohtajien esimies, vaan lähinnä asiantuntija ja koordinaattori. Virka sijoitetaan hallintovirastoon, todennäköisesti 1.1.2002 lukien. Viran kelpoisuusvaatimuksista ja auki julistamisesta päättää kirjastotoimikunta.

Keskustakampuksen kirjastopalveluiden kehittämisohjelma on syksyn aikana kampuksen kirjastotoimikunnan valmisteltavana. Asia tulee syksyn aikana vielä konsistorin käsiteltäväksi.

top

Kirjoittaja on kirjastotoimikunnan
sihteeri [ aimo.virtanen@helsinki.fi ]

<EDELLINEN ETUSIVU SEURAAVA>

vpohja.gif (814 bytes)
kulma20_oa.gif (867 bytes)